”Hickorygolf” är den samlade benämningen i modern tid för spel med träskaftade klubbor från 1930-talet och tidigare. Den urspungliga ”hickorygolfen” har spelats sedan tidernas begynnelse eller åtminstone sedan 1400-talets början. Då var skaften av andra träslag som t.ex. ask och hassel. Runt 1820 började man använda hickory från Amerika. Hickorygolf i vår tid spelas huvudsakligen med klubbor från runt 1900-1935.Owe Werner

Den 27 maj 1904 bildades Stockholms Golfklubb. Efter att golfspel bedrivits under mycket primitiva former i Stockholmsregionen sedan början av 1890-talet bestämde sig ett trettiotal för att teckna sig som medlemmar i en blivande golfklubb. Den första banan man huserade på var förlagt till Fältrittsklubbens ridbana. Längde på 9 håls banan var samanlagd 1 928m. Banans bogey (par) var 41 och det längsta hålet hade bogey 6.

Idag spelar vi fortfarande hickory på Kevinge. Idag har vi fortfarande ca 20 medlemmar som spelar regelbundet. För hickoryspelarna har vi både Match- och Slagspels KM samt utbyte med andra klubbar. Säsongen avslutas med Tor Törnstens Pokal.

Kevingebanan med sin klassiska layout och passande längd är utmärkt anpassad för hickoryspel. Hickorygolf på Kevinge är en häftig upplevelse.

Vi kan hjälpa dig att pröva på! Vår medlem Owe Werner tar dig tillbaka i tiden.

Kundevent på Stockholms Golfklubb

Våra golfhistoriska events liknar ingenting annat och låter den moderna golfaren att under en dag själv få uppleva spelet som det var för hundra år sedan. Vi tillhandahåller er professionellt renoverade antika klubbor från 1920-talet med skaft av hickoryträ och grepp av läder, tidstypiska bollar och för de som så önskar även golfbyxor med knästrumpor och gammaldags keps. Vi erbjuder en historisk golfdag som ger minnen för livet och är lika uppskattad att genomföra för 4 som 40 personer samtidigt.

Dagen börjar med en för er speciellt uppdukad lunch i klubbrummet på Stockholms Golfklubb. För att ge deltagarna litet mer kött på benen börjar vi med ett kort och fängslande föredrag om golfens historia följt av ett instruktionspass hur utrustningen bör användas varefter vi delar ut seten och spelet kan börja.

12.00-13.15 Lunch och föredrag
13.15-14.00 Ombyte följt av clinic
14.00-15.00 Starttider reserverade för 9 eller 18 håls spel
16.00-19.00 Avslutning i klubbhuset (tid beroende på antal hål)
Pris för 20 personer inkl. lunch, greenfee, föredrag samt hyra av utrustning: 27.900 Kr exkl moms (1395 Kr/person)

Mer info om våra events hitta ni här.

Hickorybag