Denna helt unika tävling hade världspremiär på Kevinge  2020 – Ahlsell Flag100. Tävlingen är en flaggtävling som spelas om 100 hål på samma dag med start kring 03.30 och målgång kring 22 tiden. I sommar blir det 3e upplagan av Flag100.

Gällande världsrekord i Flag100 innehålls av Olle Widegren med 101 spelade hål.

Välkommen till en underbart rolig och utmanande tävlingsform där du bränner kring 8500 kalorier och går ca 64 000 steg!

Tävlingsbestämmelser

·       Handicapgräns: 14,0 män och 20,0 kvinnor

·       Alla tävlar i en och samma klass. Antal slag beräknas; exakt hcp x 5,55

·       Tävlingen spelas med ett max på antal slag per hål som är +5 i relation till hålets par. Om bollen kan hålas på färre slag än detta avslutas hålet genom att hålet spelas färdigt.

·       Inga golfbilar eller caddies är tillåtna att använda av deltagarna

·       Vagn är tillåtet, dock ej elvagn, och man spelar med valfritt antal klubb dock max 14

·       Tävlingen applicerar rött pliktområde på hela banan dvs om man slår bort sin boll får man droppa en ny med ett slags plikt där den skar ut i terrängen. Man droppar då i semiruffen. Om man kan konstatera att bollen är out of bounds kan man droppa med 2 slags plikt där den skar eller om man har slagit en ny från tee, spela vidare på den som vanligt

·       Tid för att leta boll är justerad till max 90 sekunder

·       Det är tillåtet att skänka puttar inom ett visst avstånd. Vid varje green finns en skänkpinne som referens för att man bollarna skall applicera samma max avstånd vid skänkning

·       Max 54 spelare, så alla kan hålla tempo

Anmälan och avanmälan

Mer information och anmälan görs i Min golf och startavgiften betalas i samband med anmälan. Anmälan är öppen mellan 15 april – 20 juni. Anmälningsavgiften på 900 kr inkluderar frukost, lunch, mellanmål och middag.

Avanmälan som sker innan anmälningstiden gått ut återbetalas. Avanmälan efter anmälningstidens utgång kräver läkarintyg som intygar plötslig skada/sjukdom för att återbetalning ska ske.