Målsättningen under den tidiga våren har varit att öppna banan med ordinarie greener till påskhelgen. Kylan gör dock att tillväxten stannat upp. För att minska risken för skador och säkerställa god kvalité framöver behöver vi värme.

Vädret de senaste dagarna och prognoserna framöver är dystra. Kylan vill inte riktigt släppa taget och kalla nätter samt eventuellt snö väntas till helgen. Vi väljer därför att skjuta på öppningen. När den väl sker kommer samtliga greener öppnas med god kvalité. Vi återkommer med mer information om tidpunkt. Om prognoserna inför helgen skulle vara missvisande har vi naturligtvis beredskap för en eventuell öppning.

Vi ligger annars bra till på banan. Vårstädningen är närapå avslutad. Genomgång av alla bunkrar är påbörjad. Vi har lagt gödning samt vertikalskurit greenerna. Vi har även hunnit med att klippa alla greener vid tre tillfällen samt fairway, tee och foregreen vid ett tillfälle. Fairways är vertikalskurna och gräset från vertikalskärningen är bortblåst.  Vi har även dressat greenerna en första gång, så här års av flera anledningar, det ger en jämnare och fastare yta och sanden fungerar som ett skydd mot stundande kyla för unga plantor som är på väg upp.

Vi öppnar så snart vi kan. Tack för er förståelse.
/Andreas med personal