Golfsäsongen börjar lida mot sitt slut med många fina prestationer att se tillbaka på. Men för några av våra juniorer återstår en sista utmaning innan det är dags att påbörja förberedelserna inför nästa års golfsäsong, nämligen final i JSM-Klubblag!

Allting började på Salems Golfklubb och kvalomgång ett. Efter gruppspelet stod till sist Lidingö som motståndare i matchen om avancemang till kvalomgång två. Matchen var spännande, jämn och innehöll många nervösa puttar, men när alla slag var slagna stod SGK som segrare.

Med en stundande skolstart för våra collegespelare i USA fick några nya spelare ta plats i laget till kvalomgång två på Landeryds Golfklubb utanför Linköping. Väl på plats stod en grupp innehållande Örebro City G&CC samt Gävle för motståndet. Efter en stark insats blev det delad match mot båda klubbarna men när Örebro dagen efter slog Gävle gick SGK som tvåa i gruppen vidare till kvalomgång tre och slutspel.

JSM laget

Slutspelet spelades på Lindö Park och 16 starka lag fanns på plats. Under dag ett spelades slagspel för att placera lagen i en tabell där de åtta bästa lagen väljer motstånd bland de åtta sämsta, ledande lag väljer först, inför kommande matchspel. Vi hade det tufft under slagspelet och fick inte alls spelet att stämma vilket ledde till en 13:de placering och att 3:e placerade Landeryd valde oss som motståndare. Det visade sig vara ett kostsamt val, för dagen efter visade vårt lag sin sanna kapacitet och vann matchen med 4-1, och 16 lag hade blivit åtta. Den imponerande insatsen resulterade i att inget lag ville välja oss som motståndare till match två och Trummenäs fick som sist väljande lag bjuda på motståndet. Åtta lag skulle bli fyra och Trummenäs var nu det enda som stod mellan SGK och finalspelet i Portugal. Vår foursome med Martin Sandberg och Oskar Sundberg visade direkt hur mycket de ville ha en höstlovsresa och vann sin match redan på det 10:de hålet, en smakstart. Däremot så var det fyra matcher kvar ute på banan och långt ifrån avgjort. Matcherna var mycket jämna men när Victor Tärnström och Oscar Wenner nästintill samtidigt vann sina matcher, på 14 respektive 15, så stod det klart att Stockholms Golfklubb avancerat till final!

Utresa sker den 25:e oktober till Montado Golf Club utanför Lissabon, Portugal. Där kommer under veckan matcher mot Flommens Golfklubb, Örebro City G&CC och Lysegårdens Golfklubb spelas för att avgöra vilken klubb som vinner guldet.

Efter att två år i rad vunnit guld i JSM-Klubblag (2008 och 2009) på Arcos Gardens har vi inte varit i final sen dess. Äntligen är det dags igen! Efter att finalspelet blev ett faktum har samtliga lagmedlemmar gått och räknat dagarna tills de ska få åka ner och ta hem ytterligare ett guld till klubben. Det ska bli otroligt roligt och spännande att se vad denna nya generation juniortalanger kan göra i kampen om titeln som Sveriges starkaste juniorlag.

Laget som representerar Stockholms Golfklubb i finalen består av:
Pelle Jacobson (coach)
Oskar Bystedt (coach)
Daniel Runsten-Melander (coach)
Johanna Anderson
Astrid Åneman
Pi-Lillebi Hermansson
Casper Åneman Felix Alnefelt
Oskar Sundberg
Martin Sandberg
Oscar Wenner
Victor Tärnström

Under veckan (25-31/10) kommer vi uppdatera klubbens Twitterkonto @StockholmsGK för att hålla så många av er som möjligt uppdaterade på hur våra grymma juniorer krigar i Portugal för att åter ta hem guldet!

/Oskar Bystedt och Daniel Runsten-Melander