Då var 2018 års klubbmästerskap avgjort. Årets KM spelades med ett nytt format för herrarna, på lördagen var det dubbla teestarter som gällde för att hinna få in alla till grillkvällen. Nytt för i år var också att 36 spelare gick vidare till finaldagen istället för 24. Sist men inte minst var finaldagen även finalvarv, då tävlingen kortats ner från 72 till 54 hål. Svara mer än gärna på den enkät som gått ut för att vi ska kunna göra tävlingen ännu bättre och roligare i framtiden.

Damerna bjöd på dramatik

För de sex damer som stod på startlinjen väntade 36 hål i minst sagt blandad väderlek. Gassande hetta varvades med störtskur och stundtals även kraftiga vindar. Efter första varvet hade Pi-Lillebi Hermansson kopplat greppet efter en fin 66-rond. Pi noterades för inte mindre än 9 (nio!) birdies första varvet. Mycket imponerande! Fem slag efter Pi skuggade Alice Sundberg och ytterligare ett efter kunde vi se Therese Wenslöw på 71 respektive 72 slag.

Dag två gick således dessa tre tjejer i ledarboll. Efter 13 spelade hål och fint spel av Alice var marginalen upp till Pi två slag. Efter att Pi sen gjort dubbel på 14 var det således helt lika inför dom avslutande fyra hålen. Hål 15 delades på par men på 16 gjorde Pi ett litet ryck med en birdie. De båda tjejerna avslutade sedan med par 17 och 18 och även om Alice spelade fin golf och noterades för 68 slag (-1) räckte det inte hela vägen. Pi-Lillebis avslutande 72:a räckte till seger med ett slags marginal. Även Johanna Andersson spelade upp sig och avslutade med en fin 70:a.

Som segrare stod alltså Pi-Lillebi Hermansson som totalt slutade på par, ett slag före Alice Sundberg på +1 och tredjeplatsen knep Petra Rigby-Jinglöv, dock hela åtta slag efter Alice. Vi säger grattis till Pi och önskar ett ännu större deltagande nästa år! Att spela KM är kul och lärorikt, så ta chansen, alla måste inte spela för att vinna.

Inte lika spännande för herrarna

Ja, vad säger man om herrarnas KM. Efter 54 hål stod Gabriel Spetz som tämligen överlägsen vinnare. Men vi tar det så klart från början. 67 förväntansfulla herrar gjorde sig på lördagsmorgonen redo för att gå ut och tampas med varandra och banan. Precis som för damerna var det väldigt växlande väder under tävlingen. Något som kanske ställde till det för några. Gabriel Spetz tryckte gasen i botten från start och noterades för en bogeyfri 64:a första varvet. Närmast jagande var Stefan Idstam som även han spelade bogeyfritt, dock en birdie färre än Gabriel. Ytterligare ett slag efter skuggade Olle Widegren på -3.

Andra varvet blev avgörande

Efter lunch var det så dags att gå ut igen. Gabriel lättade inte på gasen och trots två bogeys stod han för en fin score på -4. Totalt efter dag ett alltså på -9. Aron Svensson-Tjäder noterades för andra varvets näst bästa score, 66 slag och -3. Därefter följde Oscar Wenner på en 68:a.

Inför söndagens finalvarv hade alltså Gabriel kopplat ett rejält grepp på -9, närmast följd av Olle Widegren och unge Aron Svensson-Tjäder på -2. Sju slag skulle hämtas igen. Olle klev ut starkt med birdie på ettan, så var det ”bara” sex slag upp. Gabriel gjorde dock processen kort och svarade med att göra birdie på tvåan och trean. Även om Olle och Aron kämpade på kom man aldrig närmre och till slut kunde ”Gabbe” stå som segrare med hela tio slag efter ytterligare en 65:a.

Lägst score varje varv och utan tvekan en mycket värdig vinnare! Sista varvets näst bästa score stod Stefan Idstam för, -3, vilket tog honom upp till en andraplats. Även Felix Alnefelt spelade bra och sköt 67. Totalt slutade Gabriel alltså på -13, Stefan på -3, trea blev Aron Svensson-Tjäder på -2, fyra Olle Widegren på -1 och femma slutade Elliot Göthe på par totalt. Stort grattis Gabriel Spetz!

Vi vill rikta ett stort tack till alla deltagare, funktionärer och banpersonal som gör denna fantastiska helg möjlig.

Avslutningsvis, stort grattis till Gabriel och Pi-Lillebi, 2018 års klubbmästare.

Klubbmästerskapen 2018 i bilder