Idag fattades beslutet att bevattningsdammen belägen mellan tians damtee och treans fairway inte bara ska fylla syftet bevattningsdamm, utan även som badanläggning.
-Vi känner att den ligger perfekt till, om man till exempel kör ett hårt träningspass vid övningsgreenen där så kan det vara skönt med ett svalkande dopp. Dessutom mäter den 25 gånger 20 meter vilket gör att några längder gör kroppen gott.

Svalkande blir det verkligen då dammen sällan håller över 8 grader.
-Jo, men det är ju bara aktuellt på sommaren, då behöver man ju knappast ha varmare.

Dammen är redan försedd med en brygga och med i planen finns även att bygga ett hopptorn, handlingar för bygglov är inskickade till kommunen. Tanken är att dammen är öppen förmiddagar för lugnare simning och eftermiddagar för mer fokus på barn och lek. Vem som kommer agera badvakt är ännu inte klart men det finns personer inom klubben i åtanke. I vilket fall står grinden öppen, så Stockholms Golf och Simklubb hälsar välkomna till uppfriskande dopp under sommaren.

SGK sim