Kära klubbkamrater, äntligen är det dags igen!

Senast 2018 hade vi glädjen att stå värdar för en av våra mest anrika och finaste tävlingar: Finlandskampen. Denna tävling, som startades på 1930-talet, är troligen världens äldsta, fortfarande pågående golftävling mellan två huvudstäder; Helsingfors (HGK) samt Stockholm (SGK).

Vi förväntar oss att ta emot upp till 32 gäster, damer såväl som herrar och juniorer, som anländer med båten tidigt fredagmorgon. Genom Hans Harvigs generositet (med start 2015) kommer de finska juniorernas kostnader att upp till 20 000 sek täckas detta år, motsvarande gäller för de svenska juniorerna nästa år då tävlingen återvänder till Helsingfors och den fina banan på Tali. I detta sammanhang är verkligen alla juniorer välkomna, inte bara (men gärna!) våra elitjuniorer 16-25 år är gemensamt med HGK satt som åldersgräns för juniorerna, för oss övriga finns inga liknande restriktioner.

Hur går då själva kampen till:
◦ Fredag 21/7, foursome-matcher där tvåmanna-herrlag möter tvåmanna-herrlag etc
◦ Fredagkväll: Grillbuffé (motsv) på klubben
◦ Lördag 22/7, individuella matcher där dam möter dam etc
◦ Lördagskväll: Baluns, gärna med vackra kläder, och pokalutdelning på klubben
◦ Söndag 23/7, ”Sisupastillen”, mixed greensome med kanonstart, poängbogey. Finsk herre med svensk dam etc.

Helgen avslutas därefter med gemensam lunch och Sisupastiller till alla!

Inga startavgifter fredag eller lördag, dock 100 sek för Sisupastillen-deltagarna på söndag. Mat- och dryckeskostnaden för svenska deltagare för bägge kvällarna kommer att vara 1195 sek, svenska juniorer får dock 50 % rabatt på middagarna.

Anmälan sker med hjälp av kansli@stockholmsgolfklubb.se senast den 20 juni, ange om du vill deltaga alla dagarna/kvällarna eller bara en del därav. Och ”först till kvarn”-principen gäller, eventuella efteranmälningar kan inte garanteras.

Varmt välkomna till en av klubbens bästa tävlingstraditioner

Finlandskommittén SGK 2023.