Fortsatt är vädret utmanande när man vill ”odla” gräs.
Alla i branschen pratar om svårigheten att få ihop det sista när det är torrt, varmt, molnfritt och blåsigare än vanligt.
Många timmar går till att vattna sådder. Värmen är bra för snabb grodd, men baksidan är just antalet timmar man lägger på vattning.
Backtee på 14 börjar komma igång, den vattnas 5 minuter varje timme mellan 07 till 21. Det är mängden tid som går åt.

För veckan berättade vi om aktiviteter för att få fart på greenerna. Lite sämre kvalitet under den veckan av naturliga skäl, men nu har resultatet blivit synligt. Gott om glada tillrop denna vecka om greenerna, vilket är kul, motiverande och stärkande. En rejäl skärning i tisdags var precis vad våra greener behövde.

Tidigare inhägnade ytor på banan öppnas nu upp successivt. Lätt att glömma vad som var inhägnat och nysått i början på året. Men det går framåt.

Mer personal har kommit in vilket innebär att mer systematiskt arbete blir gjort på förmiddagarna, då vi kan vara som mest effektiva tack vare tid för klipptåg. Resultatet syns nu kring främst bunkrar och tees. Härligt när vi kan få mer att hända samtidigt!

Vid hål 7 har avspärrningarna redan skapat en skillnad. Kika gärna på 7ans tee när du går förbi. Så fin blir en tee som vilar. Vi jobbar vidare med området framför 7ans tee, och ser redan resultat. Efter midsommarhelgen öppnar hål 7 som par 4 igen.

Förutsättningarna för vatten skiljer sig åt mellan alla klubbar. Vissa har tillgång till Mälaren utan restriktioner, vissa har kommunalt vatten, vissa har egna dammar, vissa använder dagvatten och några har avsaltningsanläggningar. Vår begränsning utgörs nu främst av bevattningsdammens storlek.

Utöver hur tillgången ser ut att få in vatten så skiljer sig även hur mycket tid man har på sig att vattna medan golfarna inte är på banan. Vissa banor öppnar inte före 8 på morgonen. Andra har begränsat med morgonspel. Vissa banor töms efter klockan 20. Vi har mycket spel på Kevingebanan. Så det går helt enkelt inte att jämföra banor rakt av, förutsättningarna är så olika.

Vi som jobbar på banan ser fram emot regnet vi ser i prognoserna.

Vill du hjälpa till så är du varmt välkommen att anmäla dig till Kevingereserven.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]