Den 9:e och 10:e augusti spelas klubbmästerskapet för damer och herrar på Stockholms Golfklubb. Vi välkomnar alla medlemmar, vänner och golfentusiaster som inte deltar i tävlingen att följa spelet från någon av banans vackra utkiksplatser. Kullen bakom 12:ans green är ett smultronställe för den mest vana golfåskådaren där inspel till 12, 15, 17 och 18 varvas med utslag från 13, 16 och 18.

På lördagskvällen är alla som vill välkomna att avnjuta en grillbuffé och något läskande att dricka på någon av restaurangens balkonger. Det kommer spelas musik från en hemlig trubadur och chansen att hitta en spelpartner inför kavaljersgolfen i september är stor.

Pris för grillbuffén exklusive dryck: 150 kr/person

Uppladdningen inför mästerskapet har pågått sedan årsskiftet. Banpersonalen med våra duktiga greenkeepers Per och Andreas i spetsen har lagt ned tid och hjärta för att kunna presentera en bana i sin absoluta toppform. Det ryktas om rättvisa flaggplaceringar och bra rull på greenerna.

Ni har denna helg chans att följa klubbens elitspelare och duktiga amatörer.

Jag minns min första start i KM som 13 åring. Det var en känsla av skräckblandad förtjusning där förväntan, nervositet, stress och demoner påverkade både armar och bens handlingsförmåga. Jag duffade mitt första utslag och missade cuten med tre slag. 14 år senare sitter jag framför datorn med samma känslor i kroppen och drömmer om en plats i söndagens startfält.

Ser fram emot att träffa Er alla på lördag!

Varma hälsningar
Fredrik Jansson
Klubbkommittén