Vi tänkte bjuda på en så kallad Q&A (frågor och svar) inför öppningen av banan.

Varför är banan stängd till 10:00 på fredag, 12:00 på måndag och till 09:00 resten av veckan?
För att vi ska hinna ställa i ordning banan så långt som möjligt, få tid att göra de åtgärder som behövs och än är det frostnätter som hindrar tidigt arbete och spel.

Varför är det målade linjer överallt?
Vi har markerat upp klipplinjer runt greener, foregreens, fairways och vissa tees. Dom är där för att underlätta skötseln och se till att nya klipplinjer följs. Dom är försvunna om några veckor.

Vad kan vi förvänta oss för standard på banan?
Banan är i fin kondition, men som vanligt är det inte snabbhet i greenerna vi jobbar främst med såhär års. Generellt ser det bra ut dock.

Är ni klara med alla förberedelser?
Vi siktar på det, men vi hänvisar till sunt förnuft vad gäller mark under arbete etc. Det kan vara så att alla pinnar och markeringar inte är på plats till 100%.

Nyhetsbrev 04 680x210

Finns det nåt vi som golfspelare kan tänka på för att underlätta starten?
Samma som alltid, lägg tillbaka torv och laga nedslagsmärken. Hjälp varandra att laga och om nån missat, påminn gärna om att det är extra viktigt just nu. Det är också helt ok att laga fler än ditt eget. Visa hänsyn till oss som jobbar med banan och ta den tidiga vårgolfen lite för vad den är. Det viktigaste är kanske inte tävlingen såhär första veckan.

Några nyheter vad gäller banan?
Alltid. I år kommer forward tee på 15 att öppnas. Under säsongen kommer även forward tee på hål två och sex att komma igång. Detta är en långsiktig plan för att göra golf roligare för ännu fler människor. Inget skrivs i sten och banan är i ständig förändring. Har ni synpunkter på längden på hålen ber vi er lugnt och sakligt att ta upp det med Andreas. Det går också alldeles utmärkt att skicka mail till banan@stockholmsgolfklubb.se. Vi kommer jobba väldigt mycket med klipplinjer och konturer denna säsong. Fairway och foregreen kommer få ett helt annat liv och detta är en viktig del i vårat arbete med banan, estetik är en stor del av golfupplevelsen. På sikt kommer nya avståndsmarkeringar att finnas i fairway, dessa mäter avståndet till mitten av green och kommer finnas i längderna 200, 150, 100 och 50m. Dessa avstånd tillsammans med kikare anser vi uppfyller kraven för den som vill veta ungefär hur långt det är och den som vill veta exakt. Vissa sprinklers har mått och dessa tar vi naturligtvis inte bort. Till sist byter vi tillbaka till dom lite tjockare tournamentflaggorna på greenerna och hoppas att dom då blir lättare att se, vi kommer också på sikt prova på veckovisa flaggplaceringskort. Då vi har så pass små greener kommer dom i största mån bara delas upp i lång eller kort placering. Även detta är ett försök, inget skrivs i sten och förändring och förfining kommer ske löpande.

En golbana bli aldrig klar – Den står ständigt inför förändring och fönyelse.
Förändring är en oundviklig del av utveckling.