Ingen hundrastgård på Stockholms Golfklubb i vinter

Vår stora restaurering gör att golfbanan håller stängt under vintern. Därför blir det ingen vinterrastgård för hundar. Ambitionen är att vinterrastgården ska öppna igen till vintern 2022/2023.
Det var under vintern 2020/2021 som Stockholms Golfklubb i samarbete med Tekniska kontoret på Danderyds kommun förvandlade hål 4–7 till en vinterrastgård för hundar. Försöket blev mycket uppskattat och många besökte vinterrastgården med sina fyrfota vänner under säsongen.
Men den som ser fram emot att besöka vinterrastgården på Kevinge får vänta lite tid. En omfattande restaurering gör att stora delar av vår golfbana kommer att vara byggarbetsplats under vintern.
Stockholms Golfklubb har därför inte möjlighet att erbjuda plats för hundrastgård. Ambitionen är att vinterrastgården ska öppna igen till vintern 2022/2023.

Ny hundrasthage i Rinkebyskogen

Sedan förra vintern har Danderyds kommun öppnat en ny, stor hundrasthage i Rinkebyskogen vid starten till Roslagsleden. Här har du möjlighet att låta din hund springa fritt året om. Hundrastgården består av två stora hagar, en som präglas av skogsmark och med öppen ängsmark och picknickbord för matte och husse. Vid Mörby centrum finns också en mindre hundrastgård i Skuggboparken.

Vad gäller för koppel?

I kommunens parker, motionsspår och naturområden ska alla ha möjlighet att vistas, både människor och hundar. Tänk därför på att ha din hund i koppel.
I Danderyds kommun ska hundar hållas kopplade på alla offentliga platser, bland annat i motionsspår, ridspår, på badplatser och på idrottsplatser. Det är bestämt i kommunens lokala ordningsföreskrifter.
Läs mer på Danderyds kommuns hemsida.

Frågor & svar

Kommer hål 4-7 vara stängd hela vintern?
Hela området som förra vintern var hundrastgård (hål 4-7) är denna vinter ett arbetsområde. Dammen förbättras, två greener byggs om helt, många meter bevattningsslangar grävs ned. Vi kommer inte kunna öppna för hundrastgård alls denna vinter. Men vi ser fram emot att öppna hundrastgården igen till vintern 2022/2023.

Kan ni inte öppna vinterrastgård någon annanstans på golfbanan?
Den möjligheten finns inte eftersom endast är hål 4-7 som är naturligt inhägnat.
Sedan förra vintern har en ny hundrastgård öppnats av kommunen vid Roslagsleden nära Danderyds Golfklubb. Använd gärna den!

Ska man ha koppel på sin hund på Kevinge golfbana?
Ja, enligt Danderyds kommuns ordningsstadga ska hundar ha koppel på alla offentliga platser, t ex i parker, torg, motionsspår, ridspår, på badplatser och på idrottsplatser. Kevinge golfbana räknas enligt detaljplan som parkmark som används för golfändamål och därför gäller det även där.
Förra vinterns hundrastgård var mycket uppskattad av såväl hundägare som andra besökare eftersom det blev tydligt var man fick vistas med hund utan koppel.