Som vi meddelat tidigare är all tävlingsverksamhet i klubbens regi inställd tills vidare. Anledningen är att Styrelsen beslutat att helt och hållet följa Golfförbundets skarpa rekommendation att inte anordna några tävlingar på grund av Coronapandemin och det gäller såväl matcher som slagspelstävlingar. Nyligen kom dock Golfförbundet glädjande nog med lättnader vad gäller juniortävlingar. Vi kommer att återkomma mer exakt framöver om vad som gäller för dem.

Tuesday Open samt damernas Eclectic kommer att börja räknas från och med den dagen tävlingsförbudet hävs. Matchcuperna såsom bland annat Sonjas cup, Robert Liljegren, Tage Svedestig mfl är även de inställda och vi får återkomma senare om dessa och hoppas att de kan genomföras under andra halvan av säsongen.

Damernas och seniorernas onsdagsgolf kommer under tiden tävlingsförbudet gäller att spelas som sällskapsgolf, dvs man anmäler sig som vanligt senast kl 12 på måndagen och det publiceras en startlista någon gång under måndagen. Det blir dock ingen tävling och inga resultat kommer att registreras i GIT. Det är dock tillåtet, och rekommenderas, att själv registrera sitt resultat från rundan som efter vilken sällskapsrunda som helst förutsatt att man följt reglerna. Inga resultat under den här tiden får sparas till något senare tävlingsresultat i någon tävling i klubbens regi. Damerna kommer som vanligt att kunna välja att spela 9 eller 18 hål samt morgon- eller kvällstid.

Varför är vi då så strikta när det gäller tävlandet? Drygt hälften av Europas golfbanor är stängda för spel medan vi i Sverige får spela sällskapsspel. Detta är naturligtvis en möjlighet vi måste värna om och det är viktigt att vi som klubb visar omdöme och är ett föredöme för att undvika smittspridning. Klubben har tagit fram riktlinjer om vad som gäller när vi vistas i och runt klubbhuset samt ute på banan. Det finns även en bra sida med rekommendationer på golfförbundets hemsida – du hittar den här: https://golf.se/for-spelaren/spela-golf/spel-under-coronapandemin/.

Vill du läsa Golfförbundets rekommendation om tävlande hittar du den här: https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/tavlingsinformation/

Vi hoppas verkligen att vi kommer att kunna återuppta tävlandet, som är en historiskt viktig del i vår klubbs verksamhet, någon gång senare under säsongen.

Tävlings-, Dam-, Senior- och Juniorkommittén