Julhälsning från ordförande

Snart är 2021 till ända. Ett år som började och slutade med restriktioner. Fast nu finns det ett ljus i tunneln med massor av människor med antikroppar pga vaccin och eller sjukdom. Förhoppningsvis blir nästa säsong normal.

Vi medlemmar i Stockholms Golfklubb har skött oss bra. Trots massor av golfspel, umgänge på restaurang och i övriga klubbhuset har vi inte bidragit till smittspridning. Det tyder på personligt ansvar hos oss medlemmar.

2021 har också varit en speciell säsong. Uselt väder i våras och i augusti, stängt i juli och tidig stängning i september. Trots detta har de flesta av oss insett och accepterat att det är priset för att få en riktigt bra bana en bit in på 2022. Nu håller vi tummarna att vädret i vinter och till våren blir gynnsamt för gräset. En av Sveriges bästa golfvyer, den från panoramafönstret i restaurangen, har blivit ännu häftigare med ny green och nya bunkrar.

Efter två slitiga år med fyra stora projekt får styrelse och klubbledningen chansen att prioritera eftersatta och nya frågor. Den övergripande största frågan är ”På min hemmaklubb” som rymmer allt från vad är vi för sorts golfklubb till tee-markeringar och skyltar på banan. Jag tror att vi lärde oss mycket av banprojektet. Där gick vi långsamt fram‚ analyserade, anlitade proffs där det behövdes, la massor av krut på medlemsinformation och förankring, och hade en tydlig organisation. Så tror jag att vi skall jobba med andra frågor också. Både i stort och smått.

Årsmöte höst beslutade om en efterlängtad reformering av styrelse och kommittéer som kommer att bli bra för både styrelse- och kommittéarbetet. Det kommer ta ett tag innan vi funnit våra roller och att ni som medlemmar ser resultat. Men ambitionen finns att få ett effektivare styrelsearbete och än mer livaktiga kommittéer.

För att skapa och utveckla klubbkänsla och klubbliv ser vi gärna att fler tar chansen att engagera sig i t ex kommittéer. Det är bra för klubben och ett bra sätt att träffa nya golfkompisar.

Ett exempel på där vi söker frivilliga är till jubileumskommittén 2022. Vi behöver kreativa medlemmar med idéer som vill forma lördagen den 11 juni till ett kul återinvignings- och 90-års evenemang.

Anmäl dig själv eller tips om någon du tycker borde vara med till kansli@stockholmsgolfklubb.se . 

Vi tar också gärna tips och idéer om vad som är bra och mindre bra på klubben på vision2032@stockholmsgolfklubb.se . 

Vi ser fram mot 2022!

God Jul och Gott Nytt År

Bengt Franzon
Ordförande

bengt.franzon@gmail.com