Farmen & Minifarmen

SGK består av Minifarmen (6-9 år) och Farmen (10-21 år). Inom Farmen delas man in i träningsgrupper beroende på ålder och spelskicklighet. Under säsong bedrivs träningsverksamheten på SGK. Under vintern flyttar vi träningen till Ullna Indoor i Åkersberga. För de killar och tjejer som vill satsa lite extra ordnar vi också tillhörande fys- och rörlighetsträning. Under året erbjuder vi också möjlighet att följa med på träningsläger. SGK erbjuder en mycket bra träningsanläggning med drivingrange (Laken), puttinggreener, övningsbunkrar och närspelsområde. Anläggningens tillgänglighet skapar också stor möjlighet till egen spontanträning med golfkompisar.

Farmen är gruppträning och det första steget i vår utvecklingstrappa. Därefter kan man bli uttagen till Next Level, Utvecklingslag, Elit B och Elit A. När man blir uttagen till Next Level osv blir det mer fokus på individuella utvecklingsplaner och individuell träning.

Läs mer om utbildningsplan, värdegrund samt om mål och vision här.

Farmen, Tävling och Diplomering

Farmen

Farmen Gruppträning sommar

Intresset för golf är större än någonsin, våra grupper fylls på snabbt med de som redan är med i verksamheten.
Just nu är det fullt i alla grupper, maila gärna Petra för mer information.

 

Minifarmen

Minifarmen 2021, golfgrupper för de allra yngsta som präglas av lekar och sociala aktiviteter som samtidigt utvecklar barnets golfkunskaper. Målsättningen är att ha roligt och skapa ett intresse för golfen.

Minifarmen sommar 2021 är för barn mellan 6-9 år. Just nu är det fullt i alla grupper, maila gärna Petra för mer information.

Söndagstävling

Söndagstävlingen är en fantastisk möjlighet för att komma ut på banan och spela.

A-Klassen: 0 – 18,4 hcp från gul/röd tee. Herr/damslope.
B-Klassen: 18,5 – 36 hcp från gul/röd tee. Herr/damslope.
C-Klassen: 36+ hcp från röd tee. Herr/damslope.
D-Klassen: 36+ hcp från svart tee. Hålets par + 2 extra slag ger 2 poäng

De som spelar på Steg 2 (se utvecklingsstege) kan ta hjälp av en förälder/vuxen/anhörig som går med i varje boll. På rundan går det mycket fokus till att lära sig golfvett, regler, säkerhet och speltempo. Ju bättre man blir desto mer energi kan man lägga på själva spelet. Då gäller det att visa att man klarar sig själv. Söndagstävlingen pågår från söndagen den 10:e maj-20 september, vissa datum utgår.

Utvecklingsstege

Här är de olika stegen från diplomering till Grönt kort och hcp 54 för dig som är med i Farmen.

Steg 1: Diplomering

 • Diplomering görs ute på banan, vanligtvis på hål 1 och hål 2 med en erfaren ledare eller instruktör.
 • Anmälningslistor finns på Juniortavlan i klubbhuset.
 • För att bli godkänd behöver du veta lite om regler och grundläggande slag samt klara av att spela under rimlig tid, ca 15 min per hål.
 • Hålen är ca 150 meter långa och har par 4. Du bör klara av att spela 3 över par på varje hål dvs 4 + 3 = 7 slag.
 • Efter godkänd diplomering får du vara med i söndagsgolfen 3 hål.

Steg 2: Söndagsgolf 3 hål  från 150 m – sen från svart tee

 • Varje söndag kl 16 spelas söndagsgolfen, det är en fantastisk möjlighet att komma ut och spela på banan.
 • De juniorer med lägst hcp går först och de som precis blivit diplomerade går ut sist.
 • Anmäl dig kl 15:30 på första tee till starter.
 • Du spelar hål 1 och hål 2 från 150 meter, hål 3 är korthål ca 50 meter. Du kommer få ett scorekort som du lämnar in.
 • När du har fått ihop minst 1 poäng på varje hål, får du spela från svart tee nästa söndag.
 • När du fått ihop 2 poäng på varje hål från svart tee så får du spela söndagsgolfen 9 hål.

Steg 3: Söndagsgolf 9 hål

 • Nu är det dags att spela 9 hål från svart tee.
 • När du har klarat av att spela 9 hål på hcp 54 registrerar du detta i Min Golf. Detta följs sedan upp av golfklubben i GIT. Teoriprovet för Grönt Kort gör du också i Min Golf.

Steg 4: Hcp 54

 • Du kommer sänka ditt hcp ju mer och oftare du spelar på banan.

Lycka till!

Utskrift i PDF

Kevinge Golftjej

Kevinge golftjej är en satsning av Stockholms Golfklubb för att skapa förutsättningar för att fler tjejer ska fortsätta spela golf högre upp i ålder. Syftet är att skapa en naturlig mötesplats för våra tjejer med gemenskap och glädje i fokus samt skapa sammanhållning året runt.

Verksamheten vänder sig till alla tjejer mellan 9-21 år som är med i Farmen, har deltagit på något sommarläger eller har annan nära anknytning till klubben. Det är ett komplement till ordinarie träningsverksamhet.

Huvudansvarig för tjejsatsningen är Petra Jinglöv, idrottsansvarig för juniorverksamheten på Stockholm Golfklubb.

Kontakt

Utvecklingsstege Farmen

Steg 1 Farmen gruppträning, sommar två gånger i veckan, vinter en gång i veckan. Fokus på gemenskap, hitta golf-vänner, grundteknik och spelträning på bana, söndagsgolfen.

Steg 2 Next Level, träning två gånger i veckan året runt. Fysträning vintertid en gång i veckan. Två gånger om året erbjuds en extra träningsvecka med olika teman. Deltagande i Next Level är endast för uttagna.

Steg 3 Utvecklingslaget, träning två gånger i veckan året runt. Fysträning vintertid en gång i veckan. Individuell utvecklingsplan och individuell träning. Inbjudan till läger, temadagar och få representera klubben i olika lagtävlingar.

Steg 4 Elit B, träning två gånger i veckan under sommarsäsongen. Vintertid träning torsdagar i Ullna övrig tid individuell träning enligt utvecklingsplan och träningsplanering som tas fram med tränare. Fysträning vintertid 1,5 tim i veckan. Inbjudan till läger, temadagar och få representera klubben i olika tävlingar.

Steg 5 Elit A, träning sker på egen hand. 3 träningspass tillsammans med tränare. Utvecklingssamtal och individuell träningsplanering. Fysträning vintertid 1,5 tim i veckan. Inbjudan till läger, temadagar och få representera klubben i Junior SM-laget.

Man kan gå mellan de olika stegen under säsong.

Har du frågor kontakta Petra