Farmen & Minifarmen

SGK består av Minifarmen (7-9 år) och Farmen (10-21 år). Inom Farmen delas man in i träningsgrupper beroende på ålder och spelskicklighet. Under säsong bedrivs träningsverksamheten på SGK. Under vintern flyttar vi träningen till Ullna Indoor i Åkersberga. För de killar och tjejer som vill satsa lite extra ordnar vi också tillhörande fys- och rörlighetsträning. Under året erbjuder vi också möjlighet att följa med på träningsläger. SGK erbjuder en mycket bra träningsanläggning med drivingrange (Laken), puttinggreener, övningsbunkrar och närspelsområde. Anläggningens tillgänglighet skapar också stor möjlighet till egen spontanträning med golfkompisar.

Farmen är gruppträning och det första steget i vår utvecklingstrappa. Därefter kan man bli uttagen till Next Level, Utvecklingslag, Elit B och Elit A. När man blir uttagen till Next Level osv blir det mer fokus på individuella utvecklingsplaner och individuell träning.

Läs mer om utbildningsplan, värdegrund samt om mål och vision här.

Farmen, Tävling och Diplomering

Farmen

Vinterträningen startar i november.

Sommarträningen startar i maj.

För intresseanmälan maila till Petra idottsansvarig för Farmen. Dom som redan är i verksamheten har förtur när bokningen öppnar. Ett mail går ut till alla i verksamheten med en bokningslänk.

 

 

 

 

Minifarmen

Minifarmen, golfgrupper för de allra yngsta som präglas av lekar och sociala aktiviteter som samtidigt utvecklar barnets golfkunskaper. Målsättningen är att ha roligt och skapa ett intresse för golfen.

Minifarmen sommar är för barn mellan 7-9 år. Skicka intresseanmälan till Petra idrottsansvarig för Farmen.

Söndagstävling

Söndagstävlingen är en fantastisk möjlighet för att komma ut på banan och spela.

A-Klassen: 0 – 18,4 hcp från gul/röd tee. Herr/damslope.
B-Klassen: 18,5 – 36 hcp från gul/röd tee. Herr/damslope.
C-Klassen: 36+ hcp från röd tee. Herr/damslope.
D-Klassen: 36+ hcp från svart tee. Hålets par + 2 extra slag ger 2 poäng

De som spelar på Steg 2 (se utvecklingsstege) kan ta hjälp av en förälder/vuxen/anhörig som går med i varje boll. På rundan går det mycket fokus till att lära sig golfvett, regler, säkerhet och speltempo. Ju bättre man blir desto mer energi kan man lägga på själva spelet. Då gäller det att visa att man klarar sig själv. Söndagstävlingen pågår från söndagen den 10:e maj-20 september, vissa datum utgår.

Utvecklingsstege

Här är de olika stegen från diplomering till Grönt kort och hcp 54 för dig som är med i Farmen.

Steg 1: Diplomering

 • Diplomering görs ute på banan, vanligtvis på hål 1 och hål 2 med en erfaren ledare eller instruktör.
 • Anmälningslistor finns på Juniortavlan i klubbhuset.
 • För att bli godkänd behöver du veta lite om regler och grundläggande slag samt klara av att spela under rimlig tid, ca 15 min per hål.
 • Hålen är ca 150 meter långa och har par 4. Du bör klara av att spela 3 över par på varje hål dvs 4 + 3 = 7 slag.
 • Efter godkänd diplomering får du vara med i söndagsgolfen 3 hål.

Steg 2: Söndagsgolf 3 hål  från 150 m – sen från svart tee

 • Varje söndag kl 16 spelas söndagsgolfen, det är en fantastisk möjlighet att komma ut och spela på banan.
 • De juniorer med lägst hcp går först och de som precis blivit diplomerade går ut sist.
 • Anmäl dig kl 15:30 på första tee till starter.
 • Du spelar hål 1 och hål 2 från 150 meter, hål 3 är korthål ca 50 meter. Du kommer få ett scorekort som du lämnar in.
 • När du har fått ihop minst 1 poäng på varje hål, får du spela från svart tee nästa söndag.
 • När du fått ihop 2 poäng på varje hål från svart tee så får du spela söndagsgolfen 9 hål.

Steg 3: Söndagsgolf 9 hål

 • Nu är det dags att spela 9 hål från svart tee.
 • När du har klarat av att spela 9 hål på hcp 54 registrerar du detta i Min Golf. Detta följs sedan upp av golfklubben i GIT. Teoriprovet för Grönt Kort gör du också i Min Golf.

Steg 4: Hcp 54

 • Du kommer sänka ditt hcp ju mer och oftare du spelar på banan.

Lycka till!

Utskrift i PDF

Kevinge Golftjej

Kevinge golftjej är en satsning av Stockholms Golfklubb för att skapa förutsättningar för att fler tjejer ska fortsätta spela golf högre upp i ålder. Syftet är att skapa en naturlig mötesplats för våra tjejer med gemenskap och glädje i fokus samt skapa sammanhållning året runt.

Verksamheten vänder sig till alla tjejer mellan 9-21 år som är med i Farmen, har deltagit på något sommarläger eller har annan nära anknytning till klubben. Det är ett komplement till ordinarie träningsverksamhet.

Huvudansvarig för tjejsatsningen är Petra Jinglöv, idrottsansvarig för juniorverksamheten på Stockholm Golfklubb.

Kontakt

Utvecklingsstege Farmen

Steg 1 Farmen gruppträning, träning två gånger i veckan under sommarsäsongen. Du väljer mellan måndagar/ onsdagar eller tisdagar/torsdagar. Under vintern erbjuds träning en gång i veckan, på Ullna Indoor. Fokus på gemenskap, grundteknik och söndagsgolfen – som är en unik chans att få spela på banan utan hcp eller grönt kort. I Farmen tränar du som har spelat golf ett tag men ännu inte kommit igång att spela (eller tävla) regelbundet. Ålder 10-15 år.

Steg 2 Rookie Fysträning vintertid en gång i veckan och golfträning på söndagar i Ullna från januari till mars. För dig som tävlar på Rookie Tour och siktar mot First Tour under säsongen. Inbjudan till att spela lagtävlingar såsom Lilla Stockholmsligan. Lagledare: Henrik Adamsson och Stefan Clareús.

Steg 3 First För dig som spelar på First Tour och siktar mot Future Tour. Under vintern erbjuds fysträning på klubben en gång i veckan samt golfträning på RUFF Vallentuna en gång i veckan fram till vecka 1 2022 då det även blir träning en gång i veckan på Ullna Indoor. Under säsong är det träning två gånger i veckan. Finns möjlighet till individuell träning enligt utvecklingsplan och träningsplanering som tas fram med tränare. Inbjudan till läger, temadagar och få representera klubben i olika lagtävlingar såsom Lilla Stockholmsligan, Future League. Lagledare: Ulrika Henningsson och Tobias Hornberger.

Steg 4 Future För dig som spelar på First/ Future/ Elit. Träning två gånger i veckan under sommarsäsongen. Vintertid golfträning på torsdagar på RUFF Vallentuna och Ullna Indoor på söndagar. Fysträning (vintertid) 1 gång i veckan. Finns möjlighet till individuell träning enligt utvecklingsplan och träningsplanering som tas fram med tränare. Inbjudan till läger, temadagar och få representera klubben i olika tävlingar. Lagledare: Jonas Yngfalk och Carl Gemzell.

Steg 5 Elit vintertid träning varannan tisdag i RUFF Infra City. Individuell träning enligt utvecklingsplan och träningsplanering som tas fram med tränare. Fysträning vintertid  1 gång  veckan. Inbjudan till läger, temadagar och få representera klubben i JSM-laget. Lagledare: Niklas Langlet

Man kan gå mellan de olika stegen under säsong.

Plus 16 (över 16 år), träning en gång i veckan vintertid, på söndagar i Ullna. Träning 2 gånger i veckan under sommarsäsongen. Denna gruppen är för dig som älskar att spela golf och vill utvecklas men inte nödvändigtvis tävla individuellt. Hcp ungefär 0-12.

Har du frågor kontakta Petra