Lagmatcher med SGK

Det finns ingen sport där de individuella misstagen och framgångarna blir så tydliga som i golf därför blir det extra roligt när man får tävla i lagmatcher. Att få dela framgångar ger spelet en extra dimension.

Möjlighten att få vinna som lag skapar givetvis också en extra dimension till klubbgemenskapen. På SGK försöker vi därför delta i så många lagmatcher som möjligt för att ge alla en möjliget att prova på att tävla som lag.

Till Juniorsidan.
Läs mer om
juniortävlingar på Svenska Golfförbundets hemsida.

Lagmatcher

JSM-Lag

Tävlingen avgörs i fyra kvalomgångar med start i ditt distrikt/region och final på Lumine Golf söder om Barcelona. Laget består av max nio spelare varav minst två representanter av samma kön. Sju spelare får spela i varje omgång. Tävlingen spelas som lagmatcher, mixad foursome, valfri foursome, flicksingel, pojksingel och valfri singel. Med undantag för slutspelet som spelas som slagspel.

Lag:
Elitjuniorer

Var/När:
Kvalomgång 1 – Kallelse kommer separat
Kvalomgång 2 – Kallelse kommer separat
Slutspel –
Vecka 44 Final

Att tänka på:
Kan finnas behov av skjuts till och från matcherna.
Finns möjlighet för yngre juniorer att gå caddie till våra elitjuniorer – se och lära.

Ledare:

JSM Klubblag:2007 – 2021Vinnare
2017Lumine Golf ClubHills GK
2016Lumine Golf ClubStockholms Golfklubb
2015Lumine Golf ClubDelsjö GK
2014Montado GCFlommens GK
2013Arcos GardensDelsjö GK
2012Arcos GardensKarlstad GK
2011Arcos GardensKarlstad GK
2010Arcos GardensLandskrona GK
2009Arcos GardensStockholms Golfklubb
2008Arcos GardensStockholms Golfklubb
2007Arcos GardensAlingsås GK

Teen Tour

Teen Tour är en lagspelsmatch för nivån under JSM lag.

Varje match spelas:
1 foursome
2 singlar
Varje lag skall bestå av minst en tjej.

Var:
Future League spelas i Stockholmsområdet. Var beslutas senare i samband med att vi får veta vilket motstånd vi får. Vinner vi första omgången får vi dessutom spela semifinal och finalomgångar. Platser för detta får vi veta efter att spel i olika omgångar är klara.

När:

Att tänka på:
Vi behöver hjälp av föräldrar med skjuts till och från matcherna. Själva tävlingen kostar givetvis ingenting, men då laget är borta hela dagen är det viktig att tänka på att de behöver ha mat. Tänk då på att inte alla klubbar har samma goda tillgång till restaurang som SGK.

Ledare:

Lilla Stockholmsligan

Lilla Stockholmsligan är en lagspelsmatch.

Varje match spelas:
1 foursome
2 singlar

Lag:
Kallelse kommer separat

Var:
Lilla Stockholmsligan spelas i Stockholmsområdet. Var beslutas senare i samband med att vi får veta vilket motstånd vi får. Vinner vi första omgången får vi dessutom spela semifinal och finalomgångar. Platser för detta får vi veta efter att spel i olika omgångar är klara.

När:
Kommer via kallelse

Att tänka på:
Vi behöver hjälp av föräldrar med skjuts till och från matcherna. Själva tävlingen kostar givetvis ingenting, men då laget är borta hela dagen är det viktig att tänka på att de behöver ha mat. Tänk då på att inte alla klubbar har samma goda goda tillgång till restaurang som SGK.

Ledare:
Carl Gemzell

Tjejligan

Tjejligan är som det låter en tävling för tjejer.

Varje match spelas:
1 foursome
2 singlar

Lag:
Alla Stockholmstjejer som är sugna på att komma ut och spela.

Var:
Tjejligan spelas i Stockholmsområdet. Var beslutas senare i samband med att vi får veta vilket motstånd vi får. Vinner vi första omgången får vi dessutom spela semifinal och finalomgångar. Platser för detta får vi veta efter att spel i olika omgångar är klara.

När:
Kallelse kommer separat

Att tänka på:
Vi behöver hjälp av föräldrar med skjuts till och från matcherna. Själva tävlingen kostar givetvis ingenting, men då laget är borta hela dagen är det viktig att tänka på att de behöver ha mat. Tänk då på att inte alla klubbar har samma goda goda tillgång till restaurang som SGK.

Danderydskannan

Det finns bra golfklubbar i Danderyd. Men vilken är bäst? Vi tror att vi båda blir bättre genom att utmana varandra i årliga derbyn. Tanken är också att vi skall lära känna varandra. Vår förhoppning är nämligen att du som spelare skall hitta fler att spela med, och att våra juniorer skall få chansen att spela hos varandra till ett reducerat pris.

Lag:
För dig som har mellan 10 och 20 i hcp.

Var:
Varannan match spelar vi på Stockholm, varannan på Djursholm.

När:
Kommer via kallelse

Att tänka på:
Det är inte säkert att alla i laget har lika enkelt att ta sig till och från Djursholm. Vi samlas därför på Stockholms Golfklubb inför bortamatchen och ordnar gemensam överfart till Djursholm. Tänk på att det är en lång dag så förbered dig så att du kan äta och dricka under dagen.

Englandsmatchen

Englandsmatchen är sedan 80:talet en årlig utbytesmatch med Knole Park Golf Club. Vartannat år spelar vi på hemmaplan och vartannat år i England. 2019 spelar vi på Kevinge.  Englandsmatchen är de facto en veckolång golfupplevelse där det gästande laget bor inneboende hos våra med/mot spelare (värdfamiljer) och spelar matcher mot oss och andra klubbar i området. Själva Englandsmatchen (Sam King Trophy) avgörs över 36 hål med foursome på morgonen och singlar på eftermiddagen.

Lag:
Laget består av 8 spelare (2 tjejer och 6 killar). Ranking är grundande för uttagningen.

Var:
Stockholms Golfklubb

När:
I juli

Att tänka på:
Knole Park Golf Club juniorer bor hemma hos deltagande SGK juniorer under Englandsmatchen. Gemensamma sociala aktivieter planeras förutom golfspel. Kvällen spenderar vi tillsammans med respektive värdfamilj. Till prisceromonin för Sam King Trophy klär vi upp oss i kavaj och slips. Sista dagen avrundar vi med en förmiddagsrunda & lunch.

Ledare:

Göteborgsmatchen

Under fem dagar spelar vi fyrboll match i lag, 9 hål med reducerat spelhcp. Det ordnas även Lisebergsbesök och grillkväll på World of Golf.

Lag: 6 – 10 spelare, flickor och pojkar upp till 21 år. Hcp-gräns 36,0.

När: