Stipendier, skola och stöd för elitsatsande juniorer

Golf och skola

Kombination av golf och studier är en möjlighet för den satsande juniorspelaren. Med stipendier, skola och stöd i ryggen så erbjuds skolungdomar möjlighet att satsa på golfen.

Riksidrottsgolfgymnasium erbjuder elitsatsande spelare studier kombinerad med golfträning på två orter i Sverige, Uppsala och Helsingborg. Om du önskar hitta ett närliggande gymnasium som har elitsatsning i golf i kombination med studier kan du genom SGDF (Stockholms Golf Distriktsförbund) finna ett NIU-certifierat gymnasium. Universitetsstudier i USA är en utmanande och kul väg att gå. Golfträning erbjuds även i Sverige på universitetsnivå.

Mer att läsa om detta finner du på vår sida Elitverksamhet.
Läs mer under Utbildning på golf.se. > Skola och golf.

Sonny Bruces golfstipendium för juniorer

Sonny Bruce var en stor vän av juniorverksamheten och testementerade till juniorverksamheten på Stockholms Golfklubb år 2003 för juniorstipendium. Stipendiet är till för att stödja duktiga juniorer i SGK som vill satsa på sin golf. Stipendiet skall bidra med medel för träning och tävling på elitnivå.

Ansökan skall vara SGK:s kansli tillhanda senast 1 mars. Stipendiet delas ut i två klasser; upp t o m 16 år och 17-21 år.

Käthe och Axel Fahlesons stipendiefond för juniorer

1968 skänkte makarna Käthe och Axel Fahlesson medel för en stipendiefond till juniorer. Stiftelsen har till ändamål att genom utdelande av stipendiet, såväl manliga som kvinnliga juniorer inom Stockholms Golfklubb, bidra till antingen juniorernas utbildning vid läroanstalt, institut eller kurser inom Sverige eller förkovran i engelska språket genom undervisning och språkövning i Storbritannien.

Ansökan skall vara SGK:s kansli tillhanda senast 1 mars.

Välkomna med er ansökan!

Collegespelare