I år delade vi upp kategori KM pga av kommande renovering av banan och dess stängning under juli månad. Tävlingen spelades över 36 hål den 15-16 juni på en bana i utmärkt skick, där man låtit släppa upp en del ruffar vilket ger banan en mycket vacker layout men samtidigt svårigheter i form av tappade bollar. H80 klassen ströks pga av för lite anmälningar så våra två H80 spelare fick kliva ner till H70 klassen. Herrarna spelade från gul tee och Damerna D60 från röd och D70 från svart tee.

D70 klassen vanns av alltid stabila och duktiga Christina Birke med Margarethe Bergqvist på andra plats och Kristina Jönsson på tredjeplats.

D60 klassen vanns för tredje året i rad av Cecilia Tillström på fina 150 slag med Helena Brobeck som tvåa och Judit Müller på tredje plats.

H70 klassen vanns av Mats Pettersson med 85 + 85 för totalt 170 slag, på andra plats kom fjolårsvinnaren Dag Levin med 85-87 för 172 slag och på tredje plats kom Björn Elfström med 93 + 83 slag. Noteras här att Björn gick sista rundan på 83 slag vilket var bäst för klassen samtidigt som Björn gick på sin ålder för året. Grattis !!!

H60
Det hårdnade till lite i klassen, som vanns av fjolårsvinnaren Docent Lindblad, när Dr Johansson gjorde entré. Det skall noteras att Jan med sina stabila 71 och 70 slag
för 141 totalt, var lite svår för Ritzén, Clauson, Sandström, Johansson och Wahlund. Även om Ingvar gick på par sista 18 och Wahlund som inte varit på Kevinge sedan oktober 2019 pga Coronan hade 71 slag sista dagen. Docent Lindblad vann på fina 141 och Ingvar blev tvåa på 146. På tredje plats kom Mats Clauson och Dr J på fjärde plats. Delat på femte kom Jan Sandström och Per-Åke Wahlund. Vår förbundsdomare Bertil Rosvall kom på sjätteplats.

Mycket bra golf överlag, det är ett rent nöje att få vara tävlingsledare med så mycket duktiga och trevliga spelare, Ni skriver golfhistoria, Tack !!!!

Det noteras samtidigt att spelarna i dessa klasser inte är helt lätta att få till tee, så funderingar finns på att göra en riktigt bra paella vid 18e green sista dagen nästa år.

Tack alla, spelare, medlemmar, kansliet och banarbetare för ännu en lyckad tävling !!!!

C Sande