I helgen den 19-20 september spelades Foursome KM

Dag 1.

Dag ett spelas tävlingen om Janne Liedners vandringspris över 36 hål netto med spelparens fulla handicap.  Till dag två går dom fyra främsta bruttoscorerna vidare där ettan möter fyran och tvåan möter trean i semifinal och på eftermiddagen spelar vinnarna från semifinalen om första och andrapris och förlorarna gör upp om tredjepriset.

Strålande väder även denna helg och för tredje klubbmästerskapet i rad detta år, banan var i fint skick som vanligt och för helgen uppsatt av vår Head Greenkeeper Andreas Wahlberg. En del lite ovanliga flaggplaceringar gjorde dagarna spännande.

Särskilt flaggplaceringen på 16 långt bak till vänster.

Vinden som var beställd redan till Kategori KM kom först till Söndagen, lite sent, men skottarna är inte direkt kända för dela med sig av sin nordanvind.

46 lag kom till start och tävlingen spelades i tvåbollar och trebollar. Vinnare av Jan Liedners vandringspris blev Richard Danielsson och Hans Ehn med 39 slag brutto sista nio trots en trippel på tian och totalt 134 slag netto. På andra plats kom Gabriel Spetz och Otto Ryden på 136 slag och på tredje plats kom Erik Möller och Stefan Idstam med 139 slag. Jan Liedner var prisutdelare och assisterande tävlingsledare.

Hans Ehns segertal löd ”Jag saknar ord”.

Bäst bruttoscore hade Gabriel Spetz och Otto Ryden  med 62 (nio birdies) och 68 för totalt 130 slag,  tvåa kom Filip Wetterqvist och Wilhelm Larsson med 143 slag,  trea Elias Pettersson och Nils Larsson även dom 143 slag och på fjärdeplats Beata Suurwee och Adam Bratt med 144 slag.

Speltiden låg i snitt 3,53 förstavarvet och 3,39 andra varvet.

Dag 2.

I semifinalerna möttes Spetz-Ryden, Bratt-Suurwee.  Wetterqvist- Larsson mötte Pettersson -Larsson. Vidare till final gick Spetz-Ryden och Wetterqvist- Larsson.

Semifinalerna startades av Dr Carl Johansson.

Match om tredjepris spelades således mellan Bratt-Suurwee och Pettersson-Larsson som Pettersson-Larsson vann  på 15 hålet (5-3) efter att Bratt-Suurwee förlorat bollen i den vackra lönnen vid 15e green. Då bollen antagligen, men inte 100% säkert, fortfarande sitter kilad i lövverket gav Beata och Adam upp matchen.

I finalen var det jämnt fram tom 12 hålet. På trettonde tog Filip och Wilhelm ledningen som hölls sig fram till 16e där Gabbe och Otto vann hålet med en birdie.  På 17 gjorde Gabbe och Otto ytterligare en birdie och fick dormie.  På artonde låg Filip och Wilhelm mitt i fairway och Gabbe och Otto valde den lite djärvare inspelningsvinkeln från sjuttondes fairway. Djärvt sett från åskådarnas sida. Flaggan stod kort längst bak till höger. Otto satte upp andra slaget i linje med flaggan som i princip stannade med spin i nerförslutet och gav Gabbe en 1,5 meters för birdie.  Wilhelms inspel även det alldeles lysande, stannade till höger om flaggan vid greenkant.  Filips putt stannade sedan strax till höger om flaggan för ett par. Gabbe tog ingen risk och la fram en enkel putt till Otto för delning av hålet och vinst av matchen.  (1-0)

Grattis säger vid till Gabbe och Otto och tackar alla för en fantastisk bra helg, spänning glädje och bra golf genomgående.

Tävlingsledarna
Christian Sande och Daniel Kippler