Förra helgen så spelades KM Herrar på en aldrig så vackert skådad Kevinge (reds anm).
KM spelas normalt i början på augusti men då banan ska renoveras och byggas om med start i juli valdes att lägga tävlingen denna helg. Tävlingsledare var Stephen Archer och undertecknad.

Dam KM ströks av anledningen till för få anmälningar som kan bero på att det låg för tidigt på säsongen då många av våra bästa tävlade på annat håll men samtidigt att många av klubbens kvinnliga spelare väljer att inte spela KM.  Här har vi tävlingsledare, tävlingskommittén, styrelsen och tränare en gemensam övning inför kommande år för att försöka göra dam KM till en tävling som många fler vill spela.

Tävlingen spelades över 2 x 36 hål lördag och söndag med kval till söndagen där dom 30 bäst placerade gick vidare. Att spela 36 hål med 78 startande med start från hål 1 är en utmaning, och särskilt svårt om vädret blir dåligt med t ex regn och åska. Men även om ronderna kliver en bit över fyra timmar och att vi i tävlingsledningen inte lyckas att påverka spelarna att hålla ett speltempo som torde vara runt 3.50 per rond.

Vi hade inget regn och väldigt lite vind under båda dagarna och ett ok speltempo under lördagen på ett snitt om 3.57, vilket gjorde att sista bollen på lördagen kom in 21.08. Visst kan man som TL driva på tempot hårdare med olika metoder men man vill helst undvika att hamna i en situation där man klockar vissa spelare för långsamt spel med risk för plikt som följd. Under söndagen flöt det på bra men lite långsammare särskilt hos ledarbollarna som gick ut sist men då det troligtvis finns en vinnare i dessa bollar och att dom inte är till hinder för några bakomvarande bollar undvikes det att stressa på bollarna för mycket. Sista bollen för dagen var inne på ca 4,20.

Under lördagen avgjordes H30, H40 och H50 klasserna. H30 klassen vanns av Tom Stenlund med 141 slag med Joachim Mårtensson på andra Plats och 147 slag och Jesper Landen på tredje med 148 slag. dessa 3 klarade alla cuten till söndagens spel men Tom valde att inte spela söndagen, kanske tyckte Tom att en medalj är good enough.
H40 klassen vanns av av Carl Gemzell på 144 slag. På andra plats kom Jonas Berg med 146 slag och på tredjeplats kom Jacob Webert på 151 slag. Även dessa 3 klarade cuten till söndagen där Carl Gemzell  fick se sig besegrad av Jonas Berg med totalt 289 slag mot Carls 292 slag.

H50 klassen vans av Nestor Jinglöv med 145 slag med Andreas Franzén på andra plats med 154 slag och Peter Söderqvist med bogey på 18:e för 155 slag. Mikael Jinglöv kom sedan på 17 plats i Herr KM. Kul att våra äldre seniorer kan vara med och tävla mot våra duktiga juniorer och yngre seniorer. Noteras också att alla klasser spelades från vit tee.

Bästa scorer från lördagen hade Jakob Henriksson och Stefan Idstam, båda på 134 slag (-4) som tillsammans med Gabriel Spetz på 136 slag utgjorde ledarbollen för rond 3.
I second lead gick Filip Jinglöv, Elliott Göte och Axel Billfalk. Inför sista rundan fick Elliott byta plats med Jakob i ledarbollen. Efter 3 ronder ledde Stefan Idstam på 201 slag med Gabriel Spetz på 202 slag och Elliott med 206 slag. På delad femte plats med 207 slag låg Axel Billfalk och Jakob Henriksson. Herrarna Spetz, Göthe, Billfalk och Henriksson hade alla 69 slag sista rundan mot Stefans 75 runda vilket gjorde att Gabriel Spetz segrade med 4 slag med Elliot på andra plats och Axel Billfalk på tredje plats.

Fina golfdagar och kanonväder. Vi noterar också att Viktor Ölund gjorde HIO på nian rond 3 och att Sixten Henningsson 12 år hade 77 slag sista dagen. Henrik Trotzig gjorde en HIO på sexan rond 2. Snabbaste match var första rundan första dagen som bestod av Kippler, Landen och Ryden som lyckades komma in under 2.30, det pris dom fick var 1,5 timmes längre lunch. Snyggt !!!

Stort Grattis till Gabbe som tog första segern i KM och tack alla för mycket bra golf.
Ett särskilt tack till vår spelande greenkeeper Nils Larsson som gick i sista boll första dagen och ändrade teeplaceringar inför rond 2 och 3, våra starters och forecaddies och självklart hela leaderboard notariatet.

Stort tack Stephen för ett både trevligt och bra samarbete i år igen.
Bilder från dagarna.

Christian Sande