Vilken härlig KM-helg!

60 herrar och 4 damer gjorde upp om KM-titlarna för 2023.
Fantastiskt väder under lördagen följdes av regn och tuff vind på söndagseftermiddagen.

Damklassen vanns av Petra Jinglöv och herrklassen vanns av Pontus Widegren, båda med erfarenhet av internationellt tävlande på hög nivå.

Damerna:

  1. Petra Jinglöv
  2. Cecilia Tillström
  3. Stina Arenius

Herrarna:

  1. Pontus Widegren
  2. Jakob Henriksson
  3. Gabriel Spetz

Till nästa år är redan fler damer anmälda till KM. Till herrarnas KM planeras för ett kval om ett antal platser 2024.

Herrarnas KM kallas nu för Sveriges Bästa KM. Vi har inte hittat någon klubb där 60 spelare gör upp om KM, och det krävs så lågt handicap som 5,6 för att vara kvalificerad. (Tipsa oss gärna om andra klubbar med starka startfält i KM. Även internationellt är detta startfält unikt.)

Snitthandicapet på de 60 spelarna var 0,7!

De 30 bästa och delade får spela alla 72 hålen. De 33 som gick vidare dominerades i antal av spelare som växt upp i Farmen. Endast 4 av de 33 är födda före 1990. 3 av dessa 4 är också golfare på Kevinge sedan barnsben. Mycket klubbkänsla i startfältet.

Detta tillsammans med engagerade tävlingsledare och funktionärer – och publik skapar en stämning på banan som vi ska vara stolta över.

Jakob Henriksson ledde efter 36 hål, Gabriel Spetz gick -5 på varv 3 och närmade sig, men under slutvarvet tog Pontus Widegren kommandot och slutförde 4e varvet med en start 66a som ledde till en slutscore på -8 före Jakob på -1.

Resultaten finns i sin helhet här. Herrar och Damer

Under lördagen gjordes dessutom HIO gjordes av Eddie Ritzén på hål 16 rond 1 och av Isak Thelander på hål 16 rond 2.

Många ska tackas för att KM blev lyckat. Stephen Archer och Christian Sande som tävlingsledare, samt Henrik Persson och ett stort antal ytterligare funktionärer på och vid sidan av banan.

Banpersonalen hyllades av många deltagare, dels för en fin bana nu i helgen men även för hela perioden sedan SM 4-5 juli då banan varit i bra skick.

Tack dessutom till vår samarbetspartner Audi Stockholm som sponsrade med priser och visade upp fina bilar under KM helgen.

Audi återkommer med datum för provkörningar för klubbens medlemmar.

Vill ni se fler bilder så hittar ni dem här.