When the wind blows, She changes from a sleeping masterpiece into Terror !

Helgen den 6-7 augusti spelades klubbmästerskapen. Mästerskapet spelades över 72 hål för herrarna och 36 hål för damerna. Till start kom 71 herrar och 9 damer. I tävlingen spelades även klasserna H30 och H40.
34 herrar och samtliga damer gick vidare till söndagens spel. I Tävlingsledningen ingick Stephen Archer, undertecknad och Judith Möller med funktionärerna Björn Almer, Henric Persson, Daniel Kippler och Margareta Idar, från kansliet blev vi biträdda av Kacke och Camilla.

Banan
Banans nya layout var i princip klar inför KM, men då nedgrävningen av bevattningen blev försenat pga vinterns väder hade vi tillfälliga lokala regler. Bl a lägesförbättring på den finklippta delen av spelfältet. Banan var mycket tufft uppsatt med riktigt tuffa flaggplaceringar och därtill mycket vind, stundtals riktigt hård som gjorde att banan kanske aldrig spelats tuffare en denna helg. Vädret, klippning och vältning inför varje rond gjorde att greenerna var oerhört snabba.

Spelet
Första start var 08:00 på lördagen för rond 1 och sista start Rond 2 var 17:10. Sista bollen kom in 21.15 så det var en riktigt lång dag för alla inblandade. Bästa score efter rond 1 hade den unge och mycket begåvade David Andreasson som var den enda som lyckades gå på par tätt följd av herrarna Ludvig Eriksson och Elliot Göthe på + 2. Spelfältet verkade ha lärt sig hantera förutsättningarna inför rond 2 då Pontus Widegren satte nytt banrekord med 65 slag efter ombyggnaden. 34 herrar och samtliga damer gick vidare till söndagens spel. I rond 3 gick Idstam, Widegren och nyss nämnda David i ledarboll. Vinden hade mojnat lite inför söndagen och till eftermiddagens avslutande finalrunda hade vi David, Stefan och Pontus i ledarboll alla på 207 slag. Inför 18:e hålet var David, Axel och Stefan lika, alla på 272 slag, Stefan och Axel lyckades inte göra par vilket ställde David inför putt för seger och mästerskapsmedaljen inför en knäpptyst publik. Mitt i hål och saken var klar. Grattis David till ett stabilt spel med ronderna 69,70,68 och 69. För 276 totalt.
Damklassen vanns av Petra Jinglöv med Cecilia Tillström på andra och Josefin Stålvant på tredje plats. Total 9 damer kom till start vilket är mycket bättre än förra året då det bara var en anmäld och klassen ströks. Noteras också att några av våra andra damer som normalt spelar lite längre fram var med och presenterade fina resultat. Grattis Petra – och tack till er andra.

Noteras
I herrarnas startfält hade vi 34 spelare med plus handicap. På söndagen gick 26 av dessa vidare till spel. Snitthandicapet på alla 71 startande herrar var 1.83.
Vi kan med fog kalla det Har vi Sveriges bästa KM!

H30 och H40
H30 klassen vanns av Pontus Widegren på 138 slag och fick där sin första H30 medalj och H40 klassen vanns av Jonas Berg på 146 slag, bra jobbat.

Avslutningsvis vill vi tacka alla för ett fantastiskt KM även vädret skall ha ett stort tack.
Vi tackar även Audi Stockholm för mycket fina priser.

When the wind blows !

Christian Sande