Damerna i division 1 på Landeryd

19-21 juli spelade damerna en välarrangerad div 1 på Landeryd med 13 deltagande lag. Spelformen var 36+36+18 hål, fördelade på två singelvarv, två foursomevarv samt en bästboll. Samtliga ronder spelades i stekande värme och de flesta spelare, caddies, coacher och åskådare nyttjade de iskalla handdukarna från kylboxar och sina paraplyer flitigt.

Våra spelare var Alice Sundberg, Pi-Lillebi Hermansson, Matilde Stenquist, Beata Suurwee och Johanna Andersson. De var coachade av Petra Jinglöv och Therese Wenslöw. Som lag hade vi en härlig vecka, med positiv laganda och många långa drives.

Vi höll en stabil 3:e plats genom hela tävlingen men presterade lägst score under sista dagens singelvarv, vilket vi tar med oss till nästa års tävling. Vi är stolta över att få representera Stockholms Golfklubb och uppskattar alla glada hejarop från er medlemmar.

Herrarna i Elitserien på Barsebäck

18-21 juli avgjordes herrarnas seriespel på Barsebäck G&CC för de 18 bästa klubbarna i Sverige. För andra året i rad sedan uppflyttningen till högsta serien hade Stockholms Golfklubb sitt lag på plats. Truppen i år bestod av Pontus Widegren, Olle Widegren, Felix Åberg, Oscar Wenner, Stefan Idstam och Victor Tärnström.

Formatet för elitserien är att man spelar foursome, bästboll och singel två ronder vardera. (Totalt 16 varv)

Vi spelade stadigt genom hela tävlingen och befann oss i en bra position inför sista tävlingsdagen där fyra singlar skulle spelas på Mastersbanan i tuffa förhållanden. Med scorer om 81, 79, 83, 76 fick vi tyvärr se oss besegrade av banan och därmed flera platsers nedflyttning på ledartavlan.

Efter 16 spelade varv stod AIK som slutgiltiga segrare medan SGK slutade på en 14:e plats vilket tyvärr innebär att vi spelar i divison 1 nästa år. Vi gratulerar AIK till segern och ställer in siktet på att vara tillbaka i högsta serien 2020.

Med på plats i Barsebäck hade vi förutom de sex spelarna även coach Oskar Bystedt samt framtidens elitspelare: Ludvig Eriksson, Elias Pettersson, Filip Jinglöv och Felix Alnefelt som var med och lärde sig inför framtida insatser i SGK:s namn.

Vi tackar er som följer oss på plats/online och kommer med positiva tillrop hemma på klubben.