Drygt hälften av vintermånaderna har passerat. Det har länge varit tyst från banan både här och på Twitter vilket inte är märkligare än att vi försöker bli av med semesterdagar. Nedan kommer vi redogöra för vad som har hänt hittills och vad som är på gång framöver.

Till att börja med har vår mekaniker Janne nu gått i pension och vi vill rikta ett stort tack för hans insatser under åren. När ni nu passerar verkstan kommer ett nytt ansikte synas i form av Erik Hamlin. Eriks efternamn får nog en del klockor att ringa då Eriks pappa, Bosse, sen länge varit medlem i klubben. Även Eriks farfar, Lennart har en lång historia inom klubben, bland annat som banchef. Som kuriosa kan nämnas att det var Lennart som en gång i tiden anställde en viss Per Gräns. Att den anställningen föll väl ut har knappast undgått någon. Erik har jobbat sen augusti och vi ser fram emot ett bra och utvecklande samarbete framöver. Så, tack för allt Janne och välkommen i gänget Erik!

När vi ändå vidrör verkstadsdelarna är som ni vet en rejäl ansiktslyftning på gång. Hittills är projektet försenat, men kraftigt på gång. Det är två delar i nuvarande verkstad som är undermåliga, omklädningsmöjligheter samt maskinuppställningsutrymmen. Två ganska elementära bitar i vår verksamhet. Detta är en absolut nödvändighet vi ser fram emot mycket.

Nu över till lite vad som hänt under vintern. Det har varit ganska lugnt trots relativt extremt väder. Vid andra snöfallet knäcktes dock en hel drös med grenar. För att undvika att skador angriper träden via dessa sår har vi haft en arborist på plats för att putsa till snitten samt ta hand om det som fallit. Utöver detta har vi sett till att vi ligger bra till på personalfronten samt administrativt. Vi har hunnit med lite plogning också, kommit lite snö ändå. Sen kanske det finns någon därute som undrar hur greenerna mår? Eller? Inte? Jo. Ok. Vi kan med glädje meddela att dom hittills mår dom fint. Inga isbrännor eller svampangrepp på gång i dagsläget. När vi ändå vidrör begreppet ”isbränna” tänkte vi redogöra för det. Det har kommit till vår kännedom att många tror att det handlar om is och sol som ”bränner” gräset, inte konstigt med tanke på namnet som är minst sagt missvisande. Isbränna är helt enkelt när man får tät is på gräset som täpper till och helt enkelt kväver gräset. Denna process tar mellan 1-2 månader beroende på gräsets status innan isbildning, täthet med mera.

Sista delen i denna nu allt för långa rapport handlar om växtskydd, eller bekämpningsmedel. I början på förra året blev ett biologist växtskydd godkänt vilket vi har för avsikt att prova. Biologiskt är bättre för naturen och inte minst oss som arbetar med det. För att kunna utröna effekterna av detta behövs ett antal år att testa och se. De rapporter som inkommit efter tester, som måste göras för att det ska bli godkänt, är nästan enbart positiva. Efter samtal med Botaniska Analysgruppen, en oberoende instans dit vi skickar våra prover för att hålla koll på svampangrepp, kom vi fram till att detta är helt rätt väg för oss att gå, för miljön, för oss, för er och för omgivningen. Vi ser fram emot detta test och hoppas att kunna dela med oss av en rapport i positiva ordalag om några år.

Till absolut sist vill vi uppmana alla medlemmar att komma på restaurangens After Works. Det är riktigt trevligt!
Vi ses där!

Har ni några frågor, funderingar eller bara vill säga att ni tycker om oss kan ni kontakta banan, enklast via banan@stockholmsgolfklubb.se. Välkomna.