Till slut kom då sommaren. Värmen som under våren lös med sin frånvaro har nu dykt upp. Hur påverkar dessa väderförhållanden banan?
1. Dom skador vi hade från vintern (Uteslutande på fairway) växer inte ihop i den takt vi ville.
2. Tees tar mer stryk då dom inte återhämtar sig i den takt vi vill
3. Eftersom vi klarade oss från skador på greenerna så va tillväxten även här väldigt låg, i detta fall dock ganska positivt då det är lättare att hålla en bra greenhastighet när tillväxten är låg och greenerna inte lika täta.

Så det vi försökt hålla koll på är när värmen kommer och hur vi då ska tänka för att bibehålla hastigheten. Det gör vi genom vår tillväxtregulator (Primo Maxx) som ser till att gräset inte växer så mycket. Under cirka två veckor kände vi att vi låg lite åt det trögare hållet men från nu och framåt är vår ambition och tro att vi kommer komma tillbaka till samma fina greenkvalité som under våren.

Det har också varit en start på säsongen med ganska små mängder nederbörd. Effekterna av detta är i princip samma som punkt 1 och 2 längre upp i texten. På senaste tiden har dock temperaturen gått ner lite och vi har också fått lite regn. Något vi ser positiva effekter av på banan.

Vi kommer inom kort få ett tillskott på banan i form av ett gäng karpar i våra dammar. Dessa äter gräs och kommer hålla dammarna fräschare. Det får ses som ett test vi hoppas faller väl ut. Arbetet med biologisk bekämpning fortgår och är något vi tror och hoppas vi kommer se positiva effekter av framåt hösten 2018. Ett långsiktigt projekt som behöver ges tid för att utvärderas korrekt och ordentligt.

Till sist vill vi också påpeka att ni är väldigt många engagerade medlemmar med många bra tankar och idéer. Det inkommer säkert ett halvdussin om dagen. Vi tar alltid till oss av era åsikter och är väl införstådda med att det handlar om att förbättra Kevingebanan och upplevelsen att spela den. Vad vi vill förmedla är att det inte finns några idéer som ”bara är att göra”. Vi har en planering och vi skulle utan att blinka kunna sysselsätta 30 personer på banan varje dag. Idag är vi 8. Det jobbas långa dagar och helger. Det som kan tyckas vara enkelt och ta 5 minuter gör sällan det och schemat vi jobbar efter är synnerligen späckat. Vi uppskattar verkligen erat engagemang och att ni delar med er av era idéer och hoppas att dom fortsätter komma in i en än större ström! Det absolut bästa, enklaste och smidigaste sättet att förmedla dessa är via mail till banan@stockholmsgolfklubb.se.

Väl mött! Svinga lugnt och ha en härlig nationaldag!