Inte ett moln, så långt ögat kan nå…

Då var det dags för ännu en lägesrapport från banan. Det är torrt. Extremt torrt. Maj har som ni vet bjudit på värsta julivädret. På natten från första maj fick vi några få mm, sen dess går det att räkna antalet mm på en hand. Detta påverkar så klart banan. Bortsett från att ruffar med mera torkar ut så har vi väldigt svårt att få skadade fläckar att växa ihop, detta gäller fairways och green nummer fyra. Frön som torkar ut, dör. Vi har regelbundna kontakter med kollegor runt om i sverige och alla har samma problem. Vi har värmen, men vi behöver också fukten. Så mycket vatten vi behöver tillsätta kan vi inte göra. Dels för att det är spel på banan men även för att den kraftiga torkan gör att vi ska ta och tar vårt miljömässiga ansvar och vattnar inte mer än vi behöver för att hålla det gräset som lever levande.

Vi börjar komma ikapp

Vad som är positivt är att vi nu fått våra sommaranställda på plats. Ett nytt ansikte, i form av Joel Ekdahl drog igång 4:e juni. Veckan innan började ett mer bekant ansikte, om än från shopen, Adam Bratt. Att dessa herrar börjat avlastar den fasta personalen och gör att vi kommer mer i fas med allt som behöver göras. Utöver detta har vi vår elitpool där några duktiga yngre spelare på klubben ingår. Oscar Wenner och Felix Alnefelt har varit igång ett tag. Olle Widegren och Magnus Aurell har gjort några pass och det senaste tillskottet, Beata Suurwee, kommer kliva in på mer stabil basis. Det här upplägget är något vi är väldigt stolta över och det ger oss på banan bra feedback på banan och våra elitspelare lär sig om banskötsel, ett härligt utbyte som utbildar åt båda håll.

Vad är på gång då?

Några saker vi har i pipelinen är att färdigställa städning och röjning i verkstan. Våra omklädningsrum är i slutfasen att färdigställas i form av krokar och bänkar.

Ute på banan ligger vi efter med att lägga gödsel och vätmedel på fairway (Vi behöver regn för detta). Vi har också för avsikt att få på biologisk bekämpning på greener samt tillväxtregulator i vissa utvalda bunkerkanter. Positivt med bekämpning i år är att vi ännu inte lagt en enda giva på banan. Väldigt positivt ur arbetsmiljösynpunkt och ett kvitto på att banan mår bra. Tillväxtregulatorn använder vi för att hämma tillväxten med, det gör nödvändigtvis inte att vi klipper bunkerslänter mer sällan, men när vi väl klipper dom är dom mer i fas med varandra. Det gör att när arbetet väl utförs går det snabbare och bunkerkanterna håller en mer ”jämn” nivå sinsemellan mellan klippningar.

Vi har precis haft en uppföljande miljösyn och med det tillkommer alltid lite arbete. Generellt kan man säga att vi ligger bra till. Med några extra plus för vår nya miljöstation samt att vi nu testar en ny golfjord (lagning av tees och fairways) som är till 100% återvunnet. Spännande!

Även om det gör vårt arbete svårare har det varit väldigt kul att se så mycket spel som det varit under maj. Fantastiskt. Även om vädret gör det knepigt så är ju även det väldigt härligt.

Vi jobbar ständigt vidare för att utveckla Kevingebanan med spelupplevelse, miljö, arbetsmiljö och en långsiktig plan i åtanke. Tack för ordet.