Till en början vill vi rikta ett rejält stort tack för er förståelse om stängningen 11:e november. Det var en synnerligen vacker dag för golf, tyvärr även då en otroligt bra dag för växtskydd, som kan visa sig livsviktigt inför vintern och hur banan övervintrar. Tack vare att banan var stängd hann vi med samtliga ytor och ligger nu i bra fas inför kommande vinter. En näst intill vindstilla dag med strålande sol gav oss perfekta förhållanden.

Banan är nu åter öppen för spel mot provisoriska greener på hål 1-2 och 9-18. Vi kommer att öppna grindarna för allmänheten inom en snar framtid, anslag kommer sättas upp om detta. Viktigt när grindarna öppnas är att allmänheten har företräde! Vänligen respektera detta, vi får ständigt in rapporter om bollar som slår ner nära hundägare. Under vintern tillhör banan allmänheten, hoppa över något hål eller liknande för att undvika onödig irritation. Se till att det är tomt på folk vid blinda slag! Finns minsta risk för snett slag mot folk, slå inte! Det är trots allt vintergolf vi pratar om.

Det är också klart att det denna höst inte blir någon ny verkstad, det är skjutet till hösten 2016. Detta innebär att vi kommer påbörja projekt för att göra Kevingebanan ännu bättre. På vår önskelista står:
• Dränera backen upp mot green 17
• Lägga ny bevattning och dränera framför green elva samt renovera bunkrar

Utöver dessa större jobb hoppas vi, om tid finns och vädret är med oss även göra följande:
• Göra i ordning vägen från ettans green till tvåans tee
• Göra en ordentlig transportväg för greenkeepers från asfaltsväg på åttan över till kiosken (uppkörd stig av dålig kvalité idag)
• Forward tee och göra i ordning ordentlig väg på hål sex
• Göra i ordning vägen från tee 13
• Göra i ordning vägen från 14 till 15 tee

Omfattande arbeten som vi hoppas kommer höja helhetsintrycket av en Kevingebana i god form. När man tittar på listan känner vi också att vi är på god väg i vår långsiktiga renoveringsplan, vi flyttar oss sakta men säkert ut från greener, till bunkrar, vägar och ytterområden.

Tack för en härlig och lång säsong. Vi ses på vintergolfen eller till våren.
/Per Gräns med personal