Så har även vi fått vår första frostknäpp.image13 Gräset är alltid känsligast såhär i början. Dock blir frosten hårdare och sitter i längre framöver då nätterna är längre och kallare. Hur ni kan avgöra om det är frost är enkelt. Dra med handen försiktigt i greenkanten, om det blir vatten så är det spelbart, om det däremot känns strävt och fruset är det frost. Om fallet är det senare eller ni är osäkra, beträd ej greenen! När plantan är frusen och man trampar på den krossas cellerna i densamma och gräset kan ta så allvarlig skada som döden.

Det är inte heller fel att ni har rådande väderlek i bakhuvudet när ni bokar era tider under hösten. Risken för frost finns alltid och det kan ge uppskjutna starter.

Nedan finns ett mycket välskrivet och informativt Facebookinlägg som handlar om just frost från Vara-Bjertorp GK som ni mer än gärna får ta del av.


I övrigt rullar skötseln på och vi är i full fart med att preparera banan inför vintern. Vi satsar dock hårt på att ha god spelbarhet hela säsongen ut. Vi jobbar med att motverka svampangrepp och försöker se till att gräsplantorna är starka och friska när dom går in i vintervilan. Detta för att undvika vinterskador så långt det är möjligt och således ge oss själva så goda förutsättningar som möjligt för en tidig öppning nästa säsong.