Visst känns det som att våren är här? Spaningar hittills: Tussilago, värmande sol och öar av rödven som växer.

Med detta närmar sig även stängning av grindar. Vi vill dock påpeka att fram till att grindarna stängs har allmänheten företräde. Vi vädjar till er golfare som är igång tidigt att visa hänsyn och kanske rentav hoppa över något hål eller lägga bollen längre fram om så skulle vara fallet. Kom ihåg att än är inte tävlingssäsongen igång. Grindarna kommer att stängas under dagen 20:e mars.

Utan att gå för djupt in på hur vintern varit så kan vi medge att den har varit oroande. Det har varit varmt, kallt, tö, is, slask och kalla vindar som svept in över blottat gräs. Vad som är positivt är dock att det trots detta ser väldigt bra ut.
Anledningen? Dels har vi jobbat och hjälpt till de dagar vi haft möjlighet att göra nytta. En svår balansgång då marginalen kan vara så liten som en grad i vissa fall. En grad mer eller mindre kan ge vitt skilda konsekvenser. I och med detta kan det ibland även vara så att en och samma arbetsinsats på samma dag på 16 och 5:an kan få helt olika följder. Vi har haft ständig jour och tittat till banan under hela vintersäsongen. Utöver detta hade banan en riktigt bra resa fram till mitten av januari, vilket betydde att mycket av vintern redan passerat. Det var helt enkelt ett starkt välmående gräs som sattes på prov. Om inget oförutsett händer hoppas vi på en bra säsong på Kevinge!

6bana

När det är dags för öppning är idag dock omöjligt att säga. Det ser fint ut och som vanligt öppnar vi så fort vi anser banan vara redo för slitage. Som vanligt har vi några arbeten vi vill göra klart innan vi släpper på folk. Vi vet att golfsuget är stort och återigen, när vi anser att riskerna att öppna är tillräckligt små så kör vi igång.

Markarbeten har det varit relativt sparsamt med under hösten dock har bland annat har 9:ans tee fått sig en ansiktslyftning. Själva teeytan kommer torvas för att kunna släppa på spel från gräs så tidigt som möjligt, runt midsommar om allt går som det ska. Tills vidare gäller dock matta.
Vi har även anlagt två nya ”forward tees” på hål 2 och 15. Detta har inte högsta prioritet men om allt faller väl ut kan det eventuellt bli öppning under 2015.
Till sist har 14 förärats med ny bevattning samt brunnar och dräneringar. Området bakom greenen har fått sig en upprustning och bunkern framför green har renoverats. Detta kommer dock inte påverka spelet nämnvärt och 14 kommer med största sannolikhet att öppna samtidigt som övriga greener.

Nu väntar vi in den riktiga värmen så att säsongen kommer igång. Man brukar säga att gräs växer vid 7° vilket inte är helt sant. Till att börja med är det marktemperatur man pratar om och att ett gräs växer eller det har tillräcklig tillväxt för att klara av slitage är såklart olika saker. Vi kan även tillägga att det i dagsläget eventuellt rör lite på sig på 16 men att det på 5:an är tjäle vilket gör att det står helt stilla.

Följ oss gärna på Twitter för senaste info.