Mårten Gås, 2020

I lördags spelades säsongens sista tävling som arrangerades av seniorkommittén, den traditionella Mårten Gås som har spelats på klubben sedan 1934.  Man spelar om att få sitt namn ingraverat i den fina Mårten Gås kannan. Efter spel brukar man samlas för att avnjuta en Gåsmiddag med alla tillbehör.  I år fick vi avstå från middag på grund av Corona läget men då en vinnare ändå måste koras, bjöd vi alla seniorer över 50 år att delta i själva tävlingen.

Vi hoppades kunna spela 11 hål på ordinarie greener, detta lockade givetvis många medlemmar och inom två dagar hade närmare 60 st. anmält sig.  Tyvärr satte vädret stopp för det med regnet dagarna innan.

Trots hällande regn var vi några tappra (36 st) som ställde upp på lördagsmorgonen kl. 09:30. Regnet avtog och de som startade något senare fick spela utan regn men på en väldigt blöt bana. Efter målgång bjöds det på varm buljong och sherry.  Själva tävlingen avgjordes först efter det att sista bollen gick i mål. Vann gjorde Mikael Samuelsson med 20 poäng, följd av Henry Zhang med 19 poäng och Robert Ljungström med 18 poäng.

Vill passa på att tacka alla som trots vädret och sämre banförhållanden ändå ställde upp så att vi även detta år får gravera ett nytt namn i denna fina Mårten Gås kanna och håller traditionen uppe.  Sist men inte minst, en stor eloge till banpersonalen. De har lyckats hålla en sån fin kvalitet på banan under hela säsongen trots det stora trycket som har varit detta ovanliga år.  Tack!

/Anders Lindeen

Ordf. Seniorkommittén