Medlemskap i Stockholms Golfklubb

Genom medlemskap i Stockholms Golfklubb får du utöver tillgång till våra lokaler och faciliteter även en bana i klassiskt brittiskt snitt. Stockholms Golfklubb har flertalet förmånliga klubbutbyten, vi erbjuder även medlemsresor med våra tränare, ett väl utrustat gym, ett socialt umgänge och klubbliv som urskiljer sig från mängden och dessutom ett omfattande tävlingsprogram för alla kategorier. Som både deltagare eller åskådare kan du även njuta av ett av Sveriges vassaste klubbmästerskap.

En mängd roliga events hålls årligen på Kevingebanan, en bana i sitt slag vi i princip är ensamma om i Sverige. Vi är stolta över att vara Sveriges bäst bevarade golfhemlighet och vi har en sammanhållning och klubbanda som under decennier byggts upp till vad det är idag. Oavsett om du är sällskapsgolfare eller tävlingsinriktad passar du in på Stockholms Golfklubb.

Stockholms Golfklubb har idag drygt 1000 medlemmar fördelade på olika kategorier. 450 personer står i kö för att bli medlemmar. Under de senaste åren har vi tagit in 40-50 nya medlemmar per år. Klubbens regler för intag av nya medlemmar är att en övervägande del, sju av tio skall vara mantalsskrivna i Danderyd.

Mer om Klubbens arbete.

MEDLEMS- OCH KÖAVGIFT

INTRÄDESAVGIFT

En engångsavgift på 25 000 kr faktureras i samband med medlemsinträde.
Avbetalningsplan för nya medlemmar under 27 år enligt följande:
Från det året man blir medlem betalar man 2 000 kr/år och året man fyller 27 år betalar man resterande upp till 25 000 kr.

ÅRSAVGIFT

(varav 1 325 kr är medlemsavgift)

Aktiv 27 år och äldre (spelrätt alla dagar) 8 110 kr
Vardagsmedlem (spelrätt helgfria vardagar) 6 000 kr
Vardagsmedlem 70 + (spelrätt helgfria vardagar) 5 460 kr
Aktiv 22-26 år (spelrätt alla dagar) 5 840 kr
Aktiv 16-21 år (spelrätt alla dagar) 3 410 kr
Aktiv under 16 år (spelrätt alla dagar) 2 920 kr
Passiv (ingen spelrätt) 1 350 kr
Non Resident (kan spela på gästgreenfee, kräver utlandsboende) 1 350 kr

KÖAVGIFT/ÅR

0-21 år 150 kr
22 år- 300 kr

Svenska klubbsamarbeten

Classic Five samarbete:
Djursholms Golfklubb
Lidingö Golfklubb
Saltsjöbaden Golfklubb
Kungliga Drottningholms Golfklubb
På dessa banor gäller greenfee 500 kr före klockan 15:00 på vardagar.

Övriga samarbetsklubbar
Wermdö Golf & Country Club, reducerad greenfee 500 kr, gäller före kl 15:00 på vardagar.
Göteborgs Golfklubb, fem fria greenfees per säsong, därefter pris som gäst till medlem. Gäller måndagar-torsdagar. På fredagar, lördagar och söndagar samt övriga helgdagar gäller spel efter kl 13:00.
Rya Golfklubb, två fria greenfees per säsong, därefter halv greenfee. Gäller måndagar-torsdagar. På fredagar, lördagar och söndagar samt övriga helgdagar gäller spel efter kl 13:00.
Landskrona Golfklubb, två fria greenfees per säsong. Gäller måndagar-torsdagar. På fredagar, lördagar och söndagar samt övriga helgdagar gäller spel efter kl 13:00.

Utländska samarbeten

Kontakta kansliet för samtliga nedanstående erbjudanden.

Helsingfors Golfklubb, fritt spel.
Köpenhamns Golfklubb, avgift gäst till medlem.
Country Club Chaumont en Vexin, Frankrike, avgift gäst till medlem.
Mortonhall Golf Club, Edinburgh £30.
Club de Golf Barcelona, 50% på ordinarie greenfee.
Club de Golf Llavaneras, Spanien, 50% på ordinarie greenfee.
Bandama Golf Hotel, Spanien, en veckas boende i dubbelrum med balkong inklusive frukost, fem dagsgreenfee för 499 Euro under september-oktober. Under december-januari gäller samma erbjudande till priset 589 Euro.
Golf Engadin St. Moritz En fri rond per år och medlem.
Golf Club Colli Berici, Italien, 50% på ordinarie greenfee.

Övriga förmåner

Travel Room är resebyrån som kan sätta ihop resan helt i din smak. Som medlem har du rabatt och absolut bästa pris och service på bokning.

MEDLEMSANSÖKAN

Välkommen att ställa dig i kö för medlemskap. Vi ökar inte antalet medlemmar, vilket gör att din kötid  avgörs av hur många som väljer att lämna klubben eller att bli passiva medlemmar. Den senaste tiden har kötiden varit ca 3 år.
Din plats i kön avgörs av det datum du betalar köavgiften 300 kr/150 kr till bankgiro 5333-8778.

Fyll i dina uppgifter nedan. Betala därefter. Du får ingen faktura så notera bankgirot nu. Ange på din betalning golf-id och namn.