Tillgänglighet till banan
Nu är alla tillbaka från sommarlov och resor. Banan blir allt bättre och bättre. Många vill spela.
Vi är måna om att bereda plats för så många medlemmar som möjligt. Därför har vi ett par saker att berätta och ett par tips.

Bokningsregler
Se gärna våra bokningsregler på hemsidan här. För att så många som möjligt ska kunna bokatider får man max ha 3 tider bokade samtidigt, varav 1 på helgdag.
Vi utlovade på Årsmöte Vår att nya bokningsregler skulle införas för att öka tillgängligheten ytterligare. Eftersom tillgängligheten varit så god fram tills nu väntar vi med detta till 2023.

Samma-dag-tider
Sedan tidigare har vi värnat om möjligheten för alla att boka en starttid samma dag.
Tiderna 9:30, 10:30 och vidare är bokningsbara först samma dag. På plats i receptionen eller på telefon. Nu öppnar vi kl 8:00 varje morgon, tisdagar undantaget, då kl 9:00.

Träningsområden
Liksom andra golfklubbar med mycket centralt läge har vi begränsade ytor. Tänk t ex på alla brittiska banor med endast ett nät att slå in i som uppvärmning.
Det finns mycket gott om tillfällen att träna på Kevinge, men det finns tider att undvika. Måndag-torsdag är det stort tryck mellan 16 och 19. Juniorerna tränar i Farmen och en del vill träna efter jobbet. Du som kan välja andra tider, gör gärna det.

Inga stora tävlingar 2022
Normalt brukar vi få, vilja och ”behöva” arrangera större tävlingar. Under 2022 har vi sett till att undvika detta för att ge er medlemmar så mycket tillgång till banan som möjligt.
Varmt välkomna att spela de klubbtävlingar som erbjuds, flera spännande återstår.

Sammanslagning av 1- och 2-bollar
För att bereda så många som möjlighet att boka tider kommer vi fortsatt utnyttja rätten att flytta bollar där 1 eller 2 personer bokat in sig. Vi flyttar maximalt 10 minuter i endera riktning utan att höra av oss. Väl på plats kanske det finns möjlighet att dela upp sig i två 2-bollar igen. Då är det förstås inget problem. Men vi har skapat chans för ett sällskap på 4 att boka tiden under tiden. Allt för att så många som möjligt ska få chans att spela. Självklart görs detta efter hand när dagar börja bli fullbokade.

Kanonstarter
För att öka tillgängligheten måste vi även begränsa antalet kanonstarter. En kanonstart t ex kl 9:00 innebär att ingen kan gå ut innan dess, eftersom banan måste vara tom från start, när alla är klara är banan tom och det fylls på efter hand från 1an. Det medför att varje startande spelare i kanonstart upptar 1,7-2,0 starttider. Vi gör undantag för enstaka medlemstävlingar och ett begränsat antal företagsevent på vardagar, vanligen på torsdagar.

Hur länge håller vi öppet banan?
Vi hoppas på en höst med fint väder så vi kan hålla banan öppet länge. Vår banpersonal vet när spel på banan är skadligt för nästa säsong, och då dras gränsen. Låt oss alla hålla tummarna för en fin höst, så vi kan spela långt in i oktober.