Skandia Cup, golfens stora ungdomstävling, där spelare i åldersklasser gör upp om vem som är bäst i Sverige avgjordes helgen 30-31 augusti på Stenungsunds GK.

Att säga att Pi-Lillebi Hermansson var favorittippad att vinna Flickor 16-klassen var nog befogat. Hermansson vann Skandia Cup i 14- och 15-årsklassen 2012 och 2013 och efter första ronden var ledningen fyra slag före Sara Kjellker.

Skandia 2016

Men med två hål att spela hade Hermansson tappat åtta slag till par på varvet och låg helt lika med medspelarna Caroline Jansson och Sara Kjellker.

– Man kan alltid räkna fel så det gäller att inte tänka på scoren och försöka spela så bra man kan. Men det är väldigt svårt, särskilt när de andra börjar sätta puttar, säger Hermansson.

Födelsedagsbarnet Hermansson rullade dock i en sju meter lång putt för birdie på 17:e och kunde ge sig själv den bästa presenten.

– Det känns väldigt bra. Sista året och sista chansen att ta hem Skandia Cup.

Resultat flickor 16: Pi-Lillebi Hermansson, 70-77 (par 72)

Vi säger stort grattis Pi-Lillebi!

Utöver detta hade Stockholms Golfklubb även två framstående representanter i pojk-klasserna. Jakob Henriksson och Ludvig Eriksson kom båda femma i P14 respektive P13.

Bra spelat grabbar!