I helgen nådde Pontus sin största framgång hittills när han spelade sig in på en delad 3:e plats i D-D Real Czech Masters på Albatross golf Resort utanför Prag.
Pontus kom till Prag med 6 klarade ”cutter” på raken sedan midsommar. Förra veckan med en fin 23:e plats i Danmark. I Prag ställde vädret till det under fredagen vilket gjorde att de som startade sent fick gå upp i gryningen och avsluta fredagsvarvet med start 7.30. Därmed fick Pontus spela 35 hål på lördagen, och kunde med totalscoren efter 3 varv på -8 gå ut i näst sista bollen som delad 3:a på söndagen.
Efter 3 fina birdies första 9 var Pontus i delad ledning under en kort stund innan en missad drive ledde till en bogey på 12an. Därifrån räddade han upp ett par tuffa lägen med strålande puttning, och lyckades som pricken över i sätta en lång trixig putt på 18:e inför stor publik. Den gav en delad 3e plats, och en bra klättring på Race to Dubai, Europatourens ranking.
Platsen bland de 5 bästa gav dessutom en plats i denna veckas populära stortävling Omega European Masters i Crans Montana i Schweiz, där Alex Norén vann förra året.
Under både lördagens och söndagens rundor kunde man följa Pontus spel till stora delar i Viasat Golf, vilket många medlemmar gjorde från TV:n i klubbhusets restaurang. Pontus såg ut att trivas bra i övre delen av ledartavlan.
Efter tävlingen i Schweiz blir det en mix av tävlingar på Europatouren och på Challengetouren för Pontus under hösten.

Film och intervju

Resultatlista

Tävlingen i Schweiz börjar på torsdag – leaderboard

Artikel Svensk Golf

Artikel Expressen

Foto nedan: LG Aasa