Hösten närmar sig. Känns konstigt att skriva dom orden i slutet på september. Men hittills har vädret inte varit det man är van vid under svensk höst.

Vi påbörjar våra åtgärder för invintring, målet är att se till att gräset går in starkt i vintern. I år kommer vi inte hålpipa (eventuellt övningsgreenerna samt sjuan, om detta sker kommer information om det finnas på hemsidan) greenerna utan endast köra en djupluftning. Detta kommer ske senare i år men inom en överskådlig framtid. Som vanligt kommer vi välta efter djupluftningen för att hålla så god spelbarhet som möjligt.
img_4854
En annan del i invintringen är höjda klipphöjder. Detta gäller endast greener och vi går nu från 3,2 till 4,0mm. Vi kommer dock fortsätta välta ett tag till för att behålla både speed och jämnhet.

Vi har inga större höstjobb planerade förutom en rejäl upprustning av verkstaden med omkringliggande ytor. Målet är att ge oss som jobbar med banan bättre maskinuppställningsytor, bättre arbetsmiljö och vettiga omklädningsmöjligheter samt totalt sett få allt runtomkring att se mindre ”stökigt” ut. Ordning och reda helt enkelt.

Under hösten kommer också en test med forward tees att göra. Vi kommer då öppna sexan och mer info om detta kommer också upp på hemsidan.

På återhörande!