Imorgon öppnar banan och grabbarna har slitit som bara den för att göra premiärvarvet så njutbart som möjligt för er.

Vi har gjort några ingrepp på greener inför öppningen. Till att börja med en lättare vertikalskärning under onsdagen. Detta görs för att skära bort gammalt torrt dött gräs, ge utrymme för nytt fräscht, få ner luft och stimulera greenerna att växa ihop.
Efter vertikalskärning kommer allt som oftast dressning, så även denna gång. Det gör vi för att blanda upp gammalt torrt och dött gräs med sand och på så sätt behålla fastheten i greenerna. I viss mån jämnas dom även till efter vintern och vi får en något hårdare yta efter tjällossning.

Vårt fokus har inför öppningen varit på greenerna och bunkrarna, i pipelinen finns en del åtgärder på fairways och tees men dessa ytor ser för det mesta rätt bra ut.

Vidare har renoveringen av verkstadslokalerna medfört viss problematik med att lokalisera banmaterial såsom flaggor, klot, krattor med mycket mera. Vi kör nu igång och kommer samtidigt se över det materialet vi har och uppgradera och byta ut under våren. Fler krattor är på väg (idag ungefär en per bunker) och handdukar till bolltvättarna ska beställas. Vi ber om överseende med detta och hoppas att det är åtgärdat inom kort.

Till sist, som ni nu alla vet, är fyran ännu inte redo för öppning, var god passera från hål tre till hål fem, ett provisoriskt hål finns sedan från kiosken till pitchgreenen. Varmt välkomna!

Andreas banchef Stockholms Golfklubb

Gällande toaletten på hål 8

Den är ännu under renovering och kommer inte vara klar till öppning. Vi från banans sida bjuder därmed in er att efter hål sju (för att slå en sjua?) låna våra nya fräscha faciliteter (där endast mindre detaljer är kvar till klart). Det är bara att knacka på hos mekaniker Erik och be snällt. Då får ni samtidigt se hur vi numera har det i våra personalutrymmen. Råttorna är borta, men mycket kvar till helt klart. Kraftigt på gång dock.

Således, även välkomna in!