Vi har nu kommit en bit in i säsongen efter en något annorlunda vår. Kallare, blåsigare och regnigare än normalt. Vi känner att vi legat hyfsat i fas och medlemmar och gäster har till största delen varit nöjda vilket är glädjande.

För två veckor sedan led vi ett litet bakslag då greenerna torkade ut, vi har fått in rapporter att detta hände på fler banor då det var väldigt varmt men framförallt blåsigt. Greenerna torkade ut extremt fort vilket gav en efterföljande vecka med stort fokus på vattning. I början på denna vecka slog så värmen till och även den gödningsgiva vi lagt för att stärka upp gräset efter torkan. Så igår, 10:e juni gick vi ut och vertikalskar greenerna efter rapporter att dom var tröga. Vår målsättning är alltid att hålla en så jämn nivå som möjligt, inte alltid så lätt och en bana ändrar sig, och bör även göra så, efter yttre förhållanden såsom nederbörd, vind och sol.

Vi känner nu åter att vi ligger ganska bra i fas, vi har fått in all sommarpersonal vilket gör att vi kommer jobba ikapp för varje dag som går.

Arbetena från vintern var inte så många men nu är det sått bakom fjorton.
Nians tee mår bra och har klippts några gånger, för varje dag som går kommer vi en dag närmare öppning.
Planerat att så och resterande bruna ytor idag, det gäller alltså till vänster om åttans green, tvåans och femtons nya forward tee.