Tuesday Open är en handicapgrundande tävling som går över hela säsongen, som namnet avslöjar är det tisdagar som är tävlingsdag. Du spelar med vem du vill, när du vill. Denna prestigefyllda säsongstävling är nu över för säsongen 2014 och som vinnare står Carl Johansson.

Finalen som spelades 9/9 gällde endast topp 24 och av dessa deltog 18 stycken. För att ha möjlighet att plocka placeringar var det även trippla OoM-poäng. Inför finalen och sedan några veckor var det Carl Johansson som stått högst upp på listan, så även efter finalen, således har vi för första gången en spelare som försvarar sin OoM-seger i veckotävlingens blott fyraåriga historia. Tätt efter följde Yasuro Harasaki med endast en poängs marginal till Thomas Strandman och Jan Folkesson på tredje plats.

yasuro

Veckotävlingarna fick ett rejält uppsving under 2012 och har sedan dess varit ett stabilt inslag i Stockholms Golfklubbs tävlingsregister. Den här säsongen registrerades cirka 300 ronder vilket är drygt 30 färre än föregående år men tävlingsformen känns stabil och vi hoppas att fler ställer upp nästa år.

calle