I samband med planändringen av Skeppet 12 (Gamla Förbundshuset) från kontor till bostäder har arbetet påbörjats med ett förslag för planändring av Skeppet 10/Klubbhusfastigheten.
Planen är att bygga på klubbhuset med tre våningar med 700 kvm i varje plan. Målsättningen är att skapa ett hotell med 50 rum. Marknadsundersökningar har gjorts och de golfklubbar som har boende att erbjuda är vinnare i den allt hårdare konkurrensen om externa intäkter. Dessutom saknas det ett förstklassigt hotell norr om Stockholm så marknaden finns.
Fördelarna är många, både restaurangen och reception kommer att vara öppen varje dag året runt från 07.00-23.00, i planerna finns också en lobbybar, bibliotek/sällskapsrum, ett utbyggt gym som kommer att drivas av extern operatör och ett exklusivt spa. Shopen kommer att utvidgas för att utöver sitt normala sortiment även ha herr- och damkläder, företrädesvis Hugo Boss, Ermenegildo Zegna och Ralph Lauren på herrsidan, på damsidan blir det i första hand Gucci, Prada och Armani. Möjligen kommer sortimentet också att kompletteras med klockor som är lite utöver det vanliga, kontakter har tagits med bland annat Rolex, IWC, Patek Phillippe och intresse finns att synas på Stockholms Golfklubb. Även accessoarer som kan tänkas tilltala en kräsen och köpstark publik kommer finnas i sortimentet.
Ett underjordiskt garage kommer att anläggas under puttingreen och 17 tee, vi får då ytterligar 40 platser och taket i garaget kommer att ha värmeslingor så vår puttinggreen kan vara öppen året runt.
Finansiering.
I första hand kommer klubbens medlemmar att erbjudas möjligheten att tillsammans med klubben teckna aktier, 50 000 aktier á 800 kr i ett fristående aktiebolaget och de tre våningarna inrättas i en tredimensionell fastighetsbildning som ägs av Stockholms Golfklubb till 51 % och hyrs därefter ut till extern operatör.
Om hotellet ligger på en 65-70 % beläggning på årsbasis beräknas intäkterna för Stockholms Golfklubb bli så betydande att ni medlemmar förmodligen inte behöver betala någon årsavgift över huvud taget.
Vi som är projektledare och ytterst ansvariga för projektet forsätter nu med högsta prioritet vårt arbete och ett förslag till beslut kommer att presenteras till Vårmötet 2018.
Med vänliga hälsningar

Bert Johansson​​ Klubbchef

Andreas Wahlberg Banchef