Efter vår omfattande restaurering av banan kunde vi efter sommaren se banan läka ihop fint.

Året inleddes med en vinter som var relativt skonsam mot banan. Den kalla och långa våren försvårade läkandet av banan efter bytet av hela bevattningen.

En torr juni hjälpte oss inte på den fronten, men och mycket regn i juli satte verkligen fart på hela naturen, och på banan. Då kunde vi se resultat av det gedigna arbete som lagts ner.

En till stor del fin höst gav oss därefter riktigt bra spelförhållanden. Allt hade underlättats av att medlemmarna beviljat en extra budget för utökad personal på banan inför året.

Sen blev det vinter igen. Snabbt och kraftfullt. När första snön kommer 23/11 och ligger kvar över tre veckor känns vintern lång.

En utmanande start som avhjälpts med skottande av greener, men det förekommer en del svampangrepp och vi följer noga vädrets skiftningar.

Nu innan jul har vi kunnat lägga på växtskydd för de kommande månaderna. Is har drabbat andra banor, men vi har klarat oss så här långt, vilket är positivt.

Nu önskar vi oss stabilitet i vädret och att temperaturen inte skiftar för ofta mellan plus- och minusgrader.

Vi och många banor i Stockholmsområdet har jobbat hårt och problematiken känns igen över hela länet.

Vi hoppas på en gynnsam vinter framåt och håller tummarna för en varm vår så ska vi komma igång och spela golf, som vanligt, så fort vi bara kan.

Bilden ovan är från 19 december 2023.